Για ακραία καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η ΕΜΥ

Στρογγούλα ΤΩΡΑ

ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΕΝΩ ΗΔΗ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει η χώρα, καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έρχονται ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια.



Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έχουν ξεκινήσει από το πρωί στο βόρειο Ιόνιο, την Άρτα, την Θεσπρωτία και τα Γιάννενα και εν συνεχεία Ηλεία και Μεσσηνία, αναμένεται να επεκταθούν από το απόγευμα και την υπόλοιπη Ελλάδα, φτάνοντας μέχρι και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

 Ιδιαιτέρο βροχερό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο Σάββατο στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και το βραδύ θα εξασθενήσουν.

Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής στέρεας και της δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

 Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο
 
Χιονίζει από τα ξημερώματα στα ορεινά της Ηπείρου, σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1400 μέτρων. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Προφήτη Ηλία στο Μέτσοβο, αυτή την ώρα πέφτει πυκνό χιόνι, ενώ στις πίστες του Ανήλιου φτάνει τα 10 εκατοστά.

Προβλήματα στο ορεινό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο δεν παρατηρούνται, ωστόσο η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο, βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς από την νύχτα αναμένεται να χιονίσει σε κατοικημένες περιοχές, στα χωριά που βρίσκονται από 1.000 έως 1.200 μετρά υψόμετρο.

Η Ήπειρος τα τελευταία εικοσιτετράωρα πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες. Αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, έχουν πλημμυρίσει ενώ πριν τον κόμβο της Εγνατίας έχει κλείσει ο παράπλευρος δρόμος, γιατί έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ