Άρτα: Με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς στο Δήμο Αρταίων. 

Οι εκδηλώσεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πάνω στον πρωτογενή τομέα και η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια, σε μια Γιορτή που πλέον καθίσταται θεσμός.
 


«Ήταν ένα τριήμερο –διαφήμιση για την πόλη μας και τα τοπικά μας προϊόντα. Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά πάνω σε αναπτυξιακά θέματα της περιοχής μας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα
της περιοχής μας, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις και να τους προσφέρουμε κάθε τι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξή τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνέχισε: «Πρέπει να καταλάβουμε, ότι μόνο με συνεργασία και με πολύ δουλειά θα πάμε ψηλά την Άρτα, γιατί δεν μας χαρίζεται τίποτε».

Όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ενδελεχώς στις επιστημονικές ημερίδες που έγιναν. Η πρώτη αφορούσε τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας και η δεύτερη ήταν αφιερωμένη στο «επιχειρείν» και την αγροτική παραγωγή.

Μάλιστα, στο τέλος της συγκεκριμένης ημερίδας βραβεύτηκαν ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και ο Όμιλος «ΚΟΛΙΟΣ ΑΒΕΕ» για την προσφορά τους στο τοπικό «επιχειρείν» και για την επί χρόνια δραστηριοποίησή τους εντός και εκτός Ελλάδος.

Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου διοργανώθηκε στα Ψαροπλιά έκθεση τοπικών προϊόντων από συσκευαστήρια της περιοχής, με τη συμμετοχή και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τα μέλη της οποίας έφτιαξαν κρύα πιάτα βασισμένα στο πορτοκάλι, στο μανταρίνι, στο ακτινίδιο και στην ελιά.

Την Κυριακή το πρωί στο Γλυκόριζο έγινε γιορτή παρουσία Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου καθώς και της Λέσχης Αρχιμαγείρων, η οποία βράβευσε Συλλόγους για τα εκλεκτά εδέσματα που έφτιαξαν.

Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής έγινε από σεφ της Λέσχης σεμινάριο γευσιγνωσίας που απευθυνόταν σε καταστηματάρχες εστίασης του Δήμου. Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η αξιοποίηση των προϊόντων της Άρτας στις τοπικές συνταγές και η προώθηση του Αρτινού μενού.

Ο Δήμος Αρταίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς και συγκεκριμένα:

Την Περιφέρεια Ηπείρου, το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου που έδωσαν το «παρών», τον Σύλλογο «Μακρυγιάννης», τους ομιλητές των δυο ενημερωτικών εκδηλώσεων, τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση στα Ψαροπλιά, τα καταστήματα εστίασης που ενημερώθηκαν στο σεμινάριο γευσιγνωσίας, τους χορηγούς και όλους τους Αρτινούς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης που έδωσαν το «παρών» σε ένα τριήμερο -γιορτή για τα τοπικά μας προϊόντα.

 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης