Αρχές του 2016 θα παραδοθούν τμήματα του άξονα της Ιόνιας Οδού


- H διαδρομή Άρτα-Γιάννενα, θα μειωθεί κατά  μισή ώρα

Προχωρά μέρα με τη μέρα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υποδομών που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εργολάβους του δυτικού οδικού άξονα της χώρας, στις αρχές του 2016 αναμένεται να παραδοθούν στο Νομό Ιωαννίνων, τμήματα του άξονα της Ιόνιας Οδού. 



Πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα που βρίσκεται εντός των ορίων του μεγαλύτερου νομού της Ηπείρου, (από το 170ό μέχρι το 196ό χιλιόμετρο) οι εργολαβίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και εντός των αρχών του 2016, το έργο θα αποδοθεί για χρήση στους πολίτες.

Ειδικότερα, από τα συνολικά 26 χλμ. αυτού του τμήματος, ελάχιστες εργασίες έχουν απομείνει (κυρίως ασφαλτοστρώσεις) και από τη νέα χρονιά, η διαδρομή Άρτα-Γιάννενα, θα μειωθεί οδικά κατά τουλάχιστον μισή ώρα.

Μέσα στο Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί η σήραγγα των 900 μέτρων, στην Αμπελιά και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες των 280 μέτρων της γέφυρας Αβγού-Κρυφοβού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές της άνοιξης του 2016.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο οδικός άξονας τη; Ιόνιας Οδού, έχει τεράστια αναπτυξιακή σημασία για την Ήπειρο και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ στα 196 χλμ. του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

- 24 γέφυρες συνολικού μήκους μονού κλάδου 7 χλμ.
- 24 γέφυρες συνολικού μήκους μονού κλάδου περί 11.200 μέτρων.
- Πάνω από 77 κάτω διαβάσεις, συνολικού μήκους περίπου 2,5 χλμ. και 24 άνω διαβάσεις, συνολικού μήκους 1,4 χλμ. και
- 392 οχετοί διάφορων τύπων και διατομών, συνολικού μήκους πάνω από 17 χλμ.

Τέλος η διαδρομή, από Αντίρριο-Γιάννενα, θα είναι 100 λεπτά της ώρας, έναντι 200 που είναι σήμερα και από Άρτα-Γιάννενα, θα είναι 20-30 λεπτά, έναντι 60 και άνω, που είναι σήμερα.

http://epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ