Πούτιν: Δεν θα τους περιμένω να έρθουν σπίτι μας!


- Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους Τζιχαντιστές

 Επιβεβαιώθηκε η πρώτη επίθεση από αέρος σε εδάφη της Συρίας από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη. Ο Πούτιν ρίχτηκε στη μάχη κατά του ISIS. -3 βίντεο




 Ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία, όπως επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Νωρίτερα, η Μόσχα είχε προειδοποιήσει για την πρόθεσή της να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις την Ουάσινγκτον, ζητώντας από τις ΗΠΑ να μην πετούν τα αμερικανικά αεροσκάφη.



 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζει πάντως, ότι η επιχείρηση στη Συρία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το ίδιο δήλωσε νωρίτερα και ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ, σημειώνοντας πως η Ρωσία δεν θα επεκταθεί σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία είναι η προληπτική δράση και η στοχοθέτηση εδαφών που έχουν καταλάβει.

«Ο μόνος τρόπος να δοθεί αληθινά μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας —κι εκείνοι που μάχονται στη Συρία και στις γειτονικές της χώρες είναι ακριβώς αυτό, διεθνείς τρομοκράτες— είναι με προληπτική δράση, τις μάχες και την εξολόθρευση των ανταρτών στις περιοχές που έχουν ήδη καταλάβει, αντί να περιμένουμε να έλθουν στο σπίτι μας», είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με στελέχη της κυβέρνησής του.



 Φαίνεται όμως ότι η Ρωσία δεν κάνει τίποτα μόνη της αλλά αντίθετα γίνονται όλα σε συνεννόηση με τη Δύση και συγκεκριμένα με τις ΗΠΑ. Άλλωστε, τα πάντα δρομολογήθηκαν λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ.



 Σύμφωνα με το Politico, Ομπάμα και Πούτιν, παρά τη... σκληρή ρητορική τους, είναι πιο κοντά από ποτέ στο θέμα της Συρίας. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει και μια μυστική συμφωνία που προβλέπει την παραμονή του Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία και την κοινή στρατηγική ΗΠΑ – Ρωσίας κατά των τζιχαντιστών του ISIS.

 newsit.gr, news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης