Νέα γιάφκα βρέθηκε σε αποθήκη του Μαραθώνα


Νέο κρησφύγετο με όπλα και εκρηκτικά στο Μαραθώνα εντόπισε η Αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για αποθήκη κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος. 

Στο εσωτερικό της αποθήκης αστυνομικοί εντόπισαν 6 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες. Εξετάζεται εάν τα κρυμμένα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες ή τρομοκρατικές επιθέσεις. 



Ταυτόχρονα, οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα σάκοι με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά. Τα ευρήματα θα σταλούν για βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Την αποθήκη έχει νοικιάσει πριν από ένα χρόνο ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος στις 29 Μαΐου είχε αυτοκτονήσει προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, όταν άνδρες της ΕΚΑΜ τον είχαν εντοπίσει μαζί με τους συνεργούς του Γρ.Τσιρώνη και Σπ. Χριστοδούλου στην περιοχή Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν στην αποθήκη στο Μαραθώνα αξιολογώντας ευρήματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες έρευνες στα σπίτια και τα κρησφύγετα που διατηρούσε ο Γιώργος Πετρακάκος σε Φθιώτιδα και Μαγνησία.

Μετά την αποκάλυψη ότι τα έξι καλάσνικοφ και τα δύο ούζι που είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο του Μώλου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια, η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκε σε νέες κατευθύνσεις. Μια από αυτές αφορούσε τον εντοπισμό νέου κρησφύγετου στο οποίο ήταν πιθανό να φυλάσσονται τα όπλα-σφραγίδα της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Πρόκειται για τρία καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της οργάνωσης στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και στην πρεσβεία του Ισραήλ. Ήδη από χθες το αστυνομικό ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί σε περιοχές της ανατολικής, κυρίως, Αττικής, όπου εξάλλου έχουν βρεθεί στο παρελθόν ίχνη του Πετρακάκου και των συνεργών του. Ταυτόχρονα, ερευνάται το ενδεχόμενο ο οπλισμός που βρέθηκε θαμμένος στην αγροικία στον Μώλο να χρησιμοποιείτο σε τρομοκρατική ενέργεια.

Εκτός των 6 καλάσνικοφ και των δύο ούζι, από το χώμα ανασύρθηκαν ένα ρουκετοβόλο RPG, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, καθώς επίσης χάρτες με ιδιόχειρες σημειώσεις και σχεδιαγράμματα.

Από φωτογραφίες που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα προκύπτει ότι στα ευρήματα των ερευνών σε Μαγνησία και Φθιώτιδα συγκαταλέγονται ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και είδη μεταμφίεσης, όπως περούκες και μάσκες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και ένα εκμαγείο χεριού, ένα πλαστικό γάντι με τη μορφή χεριού, ο κάτοχος του οποίου χωρίς να φοράει γάντια δεν αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, την περούκα και τη μάσκα που βρέθηκε στο κρησφύγετο στον Μώλο φορούσε ο Πετρακάκος στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα, τον Δεκέμβριο του 2012.

Τέλος, δίνεται βαρύτητα στην επεξεργασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των USB που κατασχέθηκαν σε Μαγνησία και Φθιώτιδα, προκειμένου να βρεθούν αρχεία ικανά να αποκαλύψουν το εύρος της δράσης του Γ. Πετρακάκου. Παραμένει, εξάλλου, ισχυρή η πεποίθηση ότι, εκτός από ληστής τραπεζών, αποτελεί και πρόσωπο-κλειδί στη δράση της ένοπλης οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Πετρακάκος και οι συνεργάτες του δεν είχαν υποψιαστεί ότι βρίσκονταν σε αστυνομικό κλοιό, και άρα είναι πιθανό να έχουν κρατήσει αποθηκευμένα στους υπολογιστές αρχεία με ιδιαίτερο ερευνητικό - αστυνομικό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον γύρω από τα ψηφιακά πειστήρια ενισχύουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα USB που κατασχέθηκαν ήταν κρυμμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους σε περίπτωση αστυνομικής έρευνας.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
 kathimerini.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης