Άρτα: Μεγάλη διάκριση ερευνητικού έργου καθηγητών του ΤΕΙ


Mεγάλη διάκριση, σημαντική αναγνώριση και επιτυχία της ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα, αποτελεί η δημοσίευση ερευνητικής εργασίας με τίτλο «The past, present and future in scaffold-based tendon treatments»... 




...στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό με πολύ υψηλό δείκτη κύρους και απήχησης (15) «Advanced drug delivery reviews», τεύχος 84 (2015) σελίδες 257-277.

Η εργασία πραγματεύεται την αποκατάσταση ελλειμμάτων των τενόντων από συνθετικά μοσχεύματα, καθώς η ομάδα του ΤΕΙ Ηπείρου συμμετείχε σε αποκατάσταση ελλείμματος του αχίλλειου τένοντα σε προβατίνες από συνθετικώς παραγόμενα βιο-υλικά, η οποία είχε και μεγάλη επιτυχία.

Στην πολυμελή ερευνητική ομάδα συμμετέχουν η καθηγήτρια του Τμήματος Δρ. Αθηνά Τζώρα και ο καθηγητής Δρ. Γιάννης Σκούφος μαζί με κορυφαία ονόματα επιστημόνων στον τομέα της μηχανικής ιστών και βιο-υλικών στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, οι συγγραφείς της εργασίας είναι οι A.J. Lomas, C.N.M. Ryan, A. Sorushanova, N. Shologu, A.I. Sideri, V. Tsioli, G.C.Fthenakis, A. Tzora, I. Skoufos, L. Quinlan, G. O’Laighin, A.M. Mullen, J.L. Kelly, S. Kearns, M. Biggs, A. Pandit, D.I. Zeugolis.

Οι διεθνείς συνεργασίες του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και η πρωτοπόρα έρευνα που επιτελεί αποτελούν υψηλούς δείκτες διάκρισης για το ακαδημαϊκό κύρος του ΤΕΙ Ηπείρου, την Ήπειρο και τη διεθνή προβολή του έργου του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης