Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο


- Μισθοί, αξιολόγηση, κινητικότητα

Μέσα στον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει στη Βουλή νομοσχέδια που θα ανατρέψουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων. Το ξεκίνημα γίνεται με την μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου με ισχύ από την Πρωτοχρονιά του 2016.



Με τις αλλαγές που ετοιμάζονται οι μισθοί θα είναι σε συνάρτηση με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις και τις αρμοδιότητες και τη θέση του προσωπικού, όπως ρητά αναφέρεται στο Μνημόνιο.

Μάλιστα εως το 2018 το αργότερο υπάρχει συμφωνία για δημιουργία και εφαρμογή καθηκοντολογίου στο Δημόσιο που θα συνδέεται αυτομάτως με τους μισθούς. Και βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι ποιός θα κρίνει την απόδοση των Δημοσίων Υπαλλήλων και με ποιά κριτήρια.

Από το υπ. Εσωτερικών υπάρχουν διαρροές πως οι δανειστές ζητούν εδώ και τώρα μείωση στους κατώτατους μισθούς με παράλληλη αύξηση των ανώτερων μισθών. Για να μην γίνει αυτό και ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων η κυβέρνηση φέρεται να αντιπροτείνει, ως ισοδύναμο μέτρο, την ένταξη των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Ακόμα και αυτή όμως η επιλογή οδηγεί αναπόφευκτα σε μείωση μισθών από 5% εως 10%.

Οι σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο δεν σταματούν όμως εδώ αφού η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τον Δεκέμβριο να προχωρήσει σε ένα νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο. Tο σύστημα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής καθηκόντων και θα συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα περιλαμβάνει όλες τις κενές θέσεις. Tην τελική απόφαση για την κινητικότητα του προσωπικού θα παίρνει η εκάστοτε υπηρεσία.

Πηγή Ημερησία
madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ