...Σήμερα ρίχνονται στη "μάχη της Πεσκάρα"!!


- Τρεις αθλητές από την Άρτα, ΒΑΣΩ ΣΚΑΡΑ, ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΗΣ, συμμετέχουν σ' αυτό το νέο Μεσογειακό αθλητικό γεγονός

- Τα αντιπροσωπευτικά Εθνικά συγκροτήματα του Μπιτς Χάντμπολ θα πάρουν μέρος στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας 

(Ειδικό αφιέρωμα - Φωτορεπορτάζ)



Οι Μεσογειακοί Αγώνες -που τελούνται υπό την αιγίδα της ΔΕΜΑ σε συνεργασία με τις οικείες Ολυμπιακές Επιτροπές- είναι πολύ σημαντικοί για το ελληνικό Μπιτς Χάντμπολ, ειδικότερα μετά από τους αγώνες επίδειξης στην Λωζάννη μπροστά στα μέλη της ΔΟΕ για την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Συγκεκριμένα, από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πεσκάρα, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα αθλημάτων παραλίας, διοργάνωση που θα αποτελέσει τον προπομπό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω αθλήματα: Κωπηλασία παραλίας σπριντ, χάντμπολ στην άμμο, ποδόσφαιρο στην άμμο, τένις στην άμμο, βόλεϊ στην άμμο, πάλη στην άμμο, Κάνοε θαλάσσης, τεχνική κολύμβηση, κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, θαλάσσιο σκι και Aquathlon (τρέξιμο-κολύμπι-τρέξιμο).

Γενικά, η αποστολή της Ελλάδας αποτελείται από 83 αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος σε 11 αθλήματα. Σημειώνουμε ότι η Εθνική αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ιταλούς η οποία άρχισε με την Τελετή Υποδοχής της Ελληνικής Ομάδας στο Μεσογειακό Χωριό. Η Τελετή ξεκίνησε με χορευτικό πρόγραμμα από παιδιά, με τη χορογραφία να περιλαμβάνει και συρτάκι προς τιμήν της Ελλάδος και ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.



Η Ιταλική πόλη της Πεσκάρα, μετά την επιτυχία των XVI Μεσογειακών Αγώνων του 2009, θα φιλοξενήσει την πρώτη οργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων στην παραλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου έως 6 του Σεπτεμβρίου του 2015.


Η Πεσκάρα είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, το οποίο άνθισε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία, χάρη στην εξαιρετική γεωγραφική της θέση και η ταχεία αστική ανάπτυξη προσφέρει όλες τις ανέσεις για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Η πόλη, είναι το κομβικό σημείο της περιοχής, προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που περιλαμβάνουν: το κανάλι του λιμανιού, χτισμένη στις εκβολές του ποταμού, Abruzzo το αεροδρόμιο και ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό σταθμό, ένα σημαντικό κόμβο ιταλική. Μαζί με την κοντινή πόλη του Chieti, στεγάζει ένα διάσημο πανεπιστήμιο, προσφέροντας διάφορες σχολές συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής, της οικονομίας και του εμπορίου, Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών. 



Η αποστολή των Εθνικών ομάδων Μπιτς Χάντμπολ



Εθνική Γυναικών: 

 Σοφία Δημητρίου, Βασιλική Σκάρα (Αναγέννηση Άρτας), Ελένη Ποιμενίδου, Αναστασία Παπαβασιλείου (ΑΕΠ Πανόραμα), Έλσα Μάστακα, Ελένη Μούρνου, Νίκη Ράτσικα (ΠΑΟΚ), Αθηνά Βασιλειάδου (ΟΦΝ Ιωνίας), Άννα Καλοϊδη, Αποστολίνα Δημητρίου.



Εθνική Ανδρών:  

Κώστας Θεοδώρου (Κύκλωπες Αλεξ/πολης), Δημήτρης Ζήσης (Αναγέννηση Άρτας), Κανέλλος Γεωργίου (Ακαδημία Πάτρας), Άγγελος Παπαδόπουλος (ΧΑΝΘ), Πέτρος Μπουκοβίνας (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Ακριδόπουλος (ΟΦΝ Ιωνίας), Αθανάσιος Βαλαβάνης, Ιωάννης Κοτσαμαρίκογλου (Δράμα 1986), Ευριπίδης Χαραλαμπίδης (Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης), Βασίλης Χαραλαμπάκης.



Από αριστερά: Σκάρα, Ζήσης και Δημητρίου

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στη Πεσκάρα

Οι όμιλοι
Άνδρες
1ος όμιλος: Ιταλία, Κύπρος, Αλγερία, Αλβανία
2ος όμιλος: Τουρκία, Ελλάδα, Τυνησία, Σλοβενία, Μάλτα

Γυναίκες: Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Τυνησία, Σλοβενία, Αλγερία.

Το σημερινό πρόγραμμα (ώρες Ελλάδας)

Άνδρες (2ος όμιλος)
Κυριακή 30 Αυγούστου
11:00 Τουρκία- Σλοβενία
11:30 Μάλτα- Τυνησία
17:00 Σλοβενία- Ελλάδα (κεντρικό γήπεδο)
21:10 Μάλτα- Τουρκία
22:00 Ελλάδα- Τυνησία (κεντρικό γήπεδο)

Γυναίκες
Κυριακή 30 Αυγούστου
12:20 Τουρκία-Τυνησία
12:40 Σλοβενία- Ιταλία
13:10 Ελλάδα- Αλγερία (γήπεδο 2)
17:50 Τυνησία- Σλοβενία
18:40 Αλγερία- Τουρκία
20:20 Ιταλία- Ελλάδα (κεντρικό γήπεδο)

Δήλωση Μαρίας Καραντώνη (Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Εθνικής Γυναικών)

«Πρώτος στόχος είναι να κάνουμε τρεις νίκες με Τυνησία, Αλγερία και Σλοβενία, ώστε να μπούμε στην τετράδα. Φαβορί φυσικά είναι η Ιταλία. Μέσα στις πέντε ημέρες προετοιμασίας κάναμε 10 προπονήσεις και τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό».




ΣΗΜ "Α/ΤΖ": Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να έχουμε συχνή ενημέρωση από τους σημερινούς αγώνες..







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ