Κατατέθηκαν μηνύσεις για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το Plan B


- Η πρώτη αφορά τον κ. Βαρουφάκη ενώ η δεύτερη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου μη πολιτικού προσώπου 

Την ώρα που οι δυο μηνυτήριες αναφορές που στρέφονταν σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη πήραν το δρόμο για τη Βουλή δυο νέες κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.



Η πρώτη αφορά και πάλι τον κ. Βαρουφάκη ενώ η δεύτερη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου μη πολιτικού προσώπου που φέρεται να είχε γνώση και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του Plan B.

Συγκεκριμένα , οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας , Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου, με τη μηνυτήρια αναφορά τους, ζητούν να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων , παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Ο δικηγόρος Παναγιώτη Γιαννόπουλος, από την πλευρά του, στρέφεται και πάλι κατά Βαρουφάκη αυτή τη φορά για το επίμαχο σχέδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και ζητεί να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Το σκέλος που αφορά τον πρώην Υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος του ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες είναι η τακτική δικαιοσύνη.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί σε εισαγγελέα.

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης