«Σωστή χρήση στο νερό γιατί δεν θα φτάνει ούτε ο Αχελώος»


-Διαλυμένο το δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Την συμβολή όλων των κατοίκων του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, ζήτησε με δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Μίγδος και για το ζήτημα της διαχείρισης του νερού. Ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, αναφέρθηκε στα προβλήματα επάρκειας που αντιμετωπίζει η περιοχή, τονίζοντας ότι «η επάρκεια νερού θα είναι το πρωτεύον ζήτημα που θα δρομολογήσουμε ως Δήμος στο επόμενο διάστημα. 



Όμως, όπως σημειώνει στη σημερινή έκδοση η εφημερίδα "Ηχώ της Άρτας", δεν είναι μόνο το τεράστιο σ’ έκταση δίκτυο, το πεπαλαιωμένο σε πολλά σημεία που αντιμετωπίζει προβλήματα, ή που χρειάζεται νέες γεωτρήσεις, καθαρές και κλειδωμένες κλπ, το ζήτημα της επάρκειας νερού είναι και θέμα σεβασμού των ίδιων των πολιτών.

Υπάρχει προτεραιότητα η οποία είναι να εξασφαλίζεται πρώτα το νερό που πίνουμε, το παιδί, ο ηλικιωμένος, η οικογένεια, μετά τα ζώα γιατί είμαστε σε κτηνοτροφική περιοχή και αυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί, ανήκουν στην οικογένεια και μετά οι κήποι και οι άλλες δραστηριότητες.

Δεν μπορεί επίσης εν έτη 2015 να έρχονται οι Αθηναίοι και να λένε ότι δεν καταναλώνουν καθόλου νερό όλο το χρόνο και δικαιούνται όσο δεν κατανάλωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να το καταναλώσουν μέσα σε μια μέρα! Ποιος τους νομιμοποιεί; Ποιος κανόνας το λέει αυτό;», τόνισε ο κ. Μίγδος, ζητώντας ορθολογική χρήση του νερού ώστε να μπορέσει αυτή την περίοδο με δεδομένη την κλίμακα προτεραιοτήτων που ανέπτυξε, να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες.

«Ειδάλλως, όλο τον Αχελώο να γυρίσω εγώ και να τον περάσω μέσω από το δίκτυο του Δήμου, το νερό δεν θα φτάσει, αν ο καθένας δεν σέβεται τον διπλανό του, το γείτονα, τον συγχωριανό, τον συνάνθρωπο...», είπε με νόημα.

 Το πρωτεύον ζήτημα της πενταετίας 

Ο κ. Μίγδος στάθηκε στο γεγονός ότι το ζήτημα της επάρκειας νερού θα αποτελέσει για τη διάρκεια της θητείας του πρωτεύον θέμα που θα φροντίσει να αντιμετωπιστεί μέσα από κάθε σχεδιασμό. Είπε χαρακτηριστικά ότι « Υπάρχουν προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αντικείμενα της δικής μου θητείας.

Το βασικό αντικείμενο της πενταετίας θα έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό και γενικότερα τα προγράμματα και οι μελέτες που θα κατατεθούν θα έχουν να κάνουν με το νερό. Γιατί η ύδρευση, το νερό είναι ο πλούτος της περιοχής και οι άνθρωποι σε αυτό στηρίζονται».

 Παράνομες παροχές παντού 

Επιπρόσθετα όμως ο κ. Μίγδος υπογράμμισε ότι καθημερινά γίνεται λόγος στα καφενεία για αστυνόμευση, για επιβολή προστίμων κλπ, προσθέτοντας όμως «Οι κύριοι αυτοί που κάθονται στα καφενεία και είναι φίλοι μου, συγγενείς μου, είναι ψηφοφόροι μου ή δεν είναι ψηφοφόροι μου, αγνοούν έναν παράγοντα, τον οποίο ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να τους πει.

Αγνοούν τον παράγοντα συνείδηση, τον παράγοντα σεβασμό και τον παράγοντα συνάνθρωπο», τόνισε και επισήμανε ότι πέραν του σεβασμού και την χρήσης του νερού με συνείδηση. «Θα καταρτιστούν μελέτες, θα γίνουν νέες γεωτρήσεις, θα σκύψουμε το κεφάλι μας πάνω από το πρόβλημα της ύδρευσης, όμως χρειάζονται χρήματα και θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό οι δημότες.

Ξέρετε τι συμβαίνει στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη; Σας λέω ότι αγνοώ το πολιτικό κόστος. Αγνοώ την πολιτική τοποθέτηση του καθενός. Σας λέω λοιπόν: Χαλασμένα ρολόγια! Κρυφές παροχές! Το ξεκαθαρίζω. Θέλουν αστυνόμο ή δήμαρχο; Ο δήμαρχος είναι να τους πει τις αλήθειες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από την ανάγκη για ένα νέο εκσυγχρονισμένο δίκτυο, με καινούριες γεωτρήσεις, καθαρές δεξαμενές και κλειδωμένες, είναι το πρόβλημα της λειτουργίας του καθενός με συνείδηση».

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ