Θερινό σινεμά - Σήμερον: Ο ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗΣ


Σκεφθήκαμε στη σημερινή δύσκολη ημέρα για την Ελλάδα, να συνεχίσουμε την προβολή μιας ακόμη ταινίας του παλιού καλού ελληνικού σινεμά. 

Πρόκειται για την ταινία "Ο Τζαναπέτης", σε κλασικό σενάριο Γιαλαμά - Πρετεντέρη, με χαρακτηριστικά στοιχεία τις ποιοτικές κωμικές ατάκες, το συγκροτημένο σεναριακό "ιστό" και την ομαλά εξελισσόμενη πλοκή. 




Βέβαια κάποιες "ευκολίες" δε λείπουν είναι η αλήθεια. Στην περίπτωση της ταινίας το καλό είναι ότι το στόρι δε βασίζεται αποκλειστικά στον Κωνσταντάρα, αντίθετα το "βάρος" μοιράζεται σε αρκετούς ρόλους, όμορφα ερμηνευμένους. 



Η Κοντού ίσως και να ξεπερνά συνολικά (απόλυτα σπάνιο) τον παρτενέρ της, ειδικά ως Πολίτισσα χορεύτρια κάνει θραύση ! Κι η "Λόλα Ντούκουνα" κατορθώνει να ξεχωρίσει πολύ, με αβανταδόρικο στα μέτρα της ρόλο. Τα υποκριτικά τους διαπιστευτήρια καταθέτουν και οι καταπληκτικοί (γενικότερα και ειδικότερα εδώ) Νικολαΐδης - Ζάχος. Στο στοιχείο της και η Μαρίκα Νέζερ.

Χρονιά Παραγωγής: 1969
Σκηνοθέτης: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Είδος: ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΚΩΜΩΔΙΑ

Σενάριο Αρχική Πηγή:
ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ - ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Παραγωγή: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Ηθοποιοί:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΡΩ
ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΖΑΧΟΣ ΟΡΦΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΜΙΤΣΗ
ΝΕΖΕΡ ΜΑΡΙΚΑ
ΛΙΑΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙΤΗ
ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΛΙΖΑ
ΔΕΜΙΡΗΣ ΜΑΚΗΣ

Σύνοψη της υπόθεσης:



Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που απαγορεύουν στον ανιψιό τους Ντίνο (Παύλο Λιάρο) να παντρευτεί την αγαπημένη του Καίτη (Καίτη Τριανταφύλλου).

Και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας της Καίτης, της Βέρας (Μάρω Κοντού), και τελικά θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο. Ο δε Νεόφυτος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω και θα παντρευτεί τη Βέρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ - Τη συνιστούμε, θα σας ψυχαγωγήσει !


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ