Στη Κέρκυρα το Μουσικό Σχολείο Άρτας


Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, συμμετείχε στα Εόρτια Μουσικών Σχολείων, ένα θεσμό του ΥΠΟΠΑΙΘ ο οποίος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος. 

Τα Εόρτια φέτος, για τα σχολεία της Ηπείρου και της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, στις 22 Ιουνίου, στην πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα (Πλακάδα).  (Φώτο)




Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε σε μία κοινή συναυλία με τα Μουσικά Σχολεία Πρέβεζας και Κέρκυρας.


Στη συναυλία συμμετείχαν από το Μουσικό Σχολείο Άρτας το μουσικό σύνολο της Ευρωπαϊκής ορχήστρας και της Ευρωπαϊκής χορωδίας, από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας το μουσικό σύνολο Παραδοσιακής μουσικής και Παραδοσιακών κρουστών και από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας το σύνολο Κλασικής Κιθάρας και η Μπαντίνα. (https://www.youtube.com/watch?v=1S6WZ0yWQ74)


Το σχολείο μας «εκμεταλλεύθηκε» τα Εόρτια και πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα και έτσι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και κάποιους σημαντικούς φορείς πολιτισμού του νησιού.

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία γενική πρόβα της Μπάντας και της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, της επονομαζόμενης «Παλιάς» λόγω του ότι είναι η παλαιότερη και πολυπληθέστερη του νησιού. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον όγκο και την πειθαρχία της ορχήστρας, καθώς φυσικά και με το ηχητικό αποτέλεσμα.( https://www.youtube.com/watch?v=lYh3ZaH98WM


Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο στεγάζεται μέσα στο Παλαιό Φρούριο.


Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Τμήματος, είδαν όργανα όπως το τσέμπαλο και διάφορα κρουστά όργανα, καθώς επίσης και το στούντιο ηχογράφησης, ηχοληψίας και επεξεργασίας ήχου. Μίλησαν με φοιτητές και καθηγητές και εξέφρασαν τις απορίες τους.

Περιηγηθήκαμε και στον ευρύτερο χώρο του Παλαιού Φρουρίου και επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Οι υπεύθυνοι των συνόλων 
Φαραού Αγγελική 
Κέντρου Ειρήνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ