Για παράταση του ελληνικού προγράμματος συζήτησαν Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρας


«ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ EUROGROUP» 

Για την πιθανή παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης αλλά και για το θέμα της χρηματοδότησης, συζήτησαν Μέρκελ και Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την σημερινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με γαλλική πηγή.



«Επί της ουσίας, το χάσμα δεν είναι τόσο μεγάλο. (Οι τρεις) συζήτησαν το τι θα πρέπει να συμβεί σήμερα και αύριο, ώστε να κλείσουν τα θέματα που μένουν ανοιχτά σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις, την παράταση του προγράμματος και το ζήτημα της χρηματοδότησης» ανέφερε γαλλική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Κατά την συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο Φρανσουά Ολάντ τόνισαν ότι η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup είναι καθοριστική στιγμή για την επίτευξη συμφωνίας και δεν υπάρχει λόγος για μια ακόμη σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης, πρόσθεσε η πηγή.

Το ίδιο επεσήμανε και εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέροντας ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καταλήξουν σε συμφωνία, δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί νέα σύνοδος των ηγετών των χωρών του ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι η ελληνική πλευρά είναι αυτή που θα πρέπει να δεχθεί την «γενναιόδωρη προσφορά» των πιστωτών και να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε τους ηγέτες για τη νέα ελληνική πρόταση και επεσήμανε ότι για την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι κατανοητή η εμμονή των δανειστών σε τόσο σκληρά μέτρα.

ethnos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης