Το ΤΕΕ Άρτας πρότεινε συνεργασία στο Δήμο Αρταίων


Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Αρταίων συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ν.Ε. Τ.Ε.Ε. Ν. Άρτας με το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν για το ΤΕΕ Άρτας ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Χρηστάκης, η αντιπρόεδρος κα. Ουρανία Μέγα. 



Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μηχανικών και γενικότερα ο τεχνικός κόσμος, θέματα και ζητήματα υποδομών που αφορούν τον πολίτη της Άρτας, προτάσεις από την πλευρά του ΤΕΕ Άρτας για συνεργασία με το Δήμο Αρταίων σε θέματα που μπορεί να συνδράμει και ο τρόπος λειτουργίας υπηρεσιών του Δήμου που συνεργάζονται οι μηχανικοί.

Από το ΤΕΕ Άρτας τέθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο κλάδο από τη κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας, την αλόγιστη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και εκφράστηκε η ανησυχία για τα Δημόσια Έργα λόγω της οικονομικής ασφυξίας και για τη μετανάστευση αρκετών συναδέλφων σε χώρες του εξωτερικού.

Επίσης εκφράστηκαν οι απόψεις για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης θέμα που απασχολεί όλους τους συναδέλφους μηχανικούς αφού η συνεργασία με την υπηρεσία είναι σχεδόν καθημερινή για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Επίσης το ΤΕΕ Άρτας ανέπτυξε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν όλους του δημότες, που ο προγραμματισμός τους και η επίλυση τους θα κάνουν την πόλη της Άρτας και την περιφέρεια της πιο φιλική και ανθρώπινη αλλά και θα την οδηγήσουν σε αναπτυξιακή πορεία σε συνδυασμό με την υπόλοιπη Ήπειρο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η ολοκλήρωση της οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου και η πρόταση του ΤΕΕ/ΤΗ που κατατέθηκε για την τιμή της πλημμυρικής παροχής, η επέκταση του Σχεδίου Πόλεως, η Διάνοιξη Οδών κυρίως στην άνω πόλη που το πρόβλημα είναι έντονο, η Δημιουργία Χώρου Στάθμευσης Οχημάτων Μικρής και Μακράς διάρκειας εντός του πυρήνα της πόλης και η ασφάλεια - φωτισμός των υπαρχόντων Χώρων Στάθμευσης ώστε να γίνουν λειτουργικά, η κυκλοφοριακή σύγχυση κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, η Πολεοδόμηση και Τροποποίηση των Όρων Δόμησης αρκετών οικισμών του Δήμου με εντονότερο στον οικισμό "Τσαγκαράκη" Κωστακιών, η Προβολή και Οργάνωση Λειτουργίας Πολιτιστικών σημείων και σημείων Φυσικού Κάλλους ώστε η Άρτα να προσελκύσει εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, θέματα που αφορούν την αγροτική - κτηνο/πτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής και της διαχείρισης των επιφανειακών και υπογείων υδάτων, η χρήση και ο εξωραϊσμός των Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός σχετικά με τους Οδικούς Άξονες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Ηπείρου, τα υπό κατασκευή και τα υπό μελέτη έργα του Δήμου, η κατασκευή Βιομηχανικού Πάρκου, οι ενέργειες για την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ και ο Χωροταξικός Σχεδιασμός του ευρύτερου πλέον Δήμου Αρταίων για την μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής με συντονισμένο πρόγραμμα και στόχο.

Τέλος το ΤΕΕ πρότεινε τη συνεργασία με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία για διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που θα αφορούν τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων και περιοχών του Δήμου, τη συμβουλευτική συνδρομή με προτάσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Αρταίων και γενικότερα της Άρτας και τη συνεργασία για Διοργάνωση συνεδρίων - ημερίδων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ