Ταξιδιωτικοί προορισμοί που κόβουν την ανάσα


Όταν η φύση ξεπερνάει κάθε φαντασία - Δείτε τις φωτογραφίες

 Το καλοκαίρι είναι εδώ και το μυαλό σίγουρα ταξιδεύει μακριά. Σε προορισμούς που θα βγάλουν από τις σκέψεις μας προγράμματα, υποχρεώσεις και εικόνες από την πολύβουη Αθήνα. Αν λοιπόν ψάχνετε ιδιαίτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, πέρα από τα πανέμορφα μέρη που υπάρχουν στην Ελλάδα, τότε σίγουρα σας έχουμε βρει μερικά.



Αυτά τα μέρη μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού ή από κάποιο κινηματογραφικό στούντιο. Σίγουρα κάποιοι δύσπιστοι θα πιστέψουν ότι είναι αποτέλεσμα του photoshop. Όμως όχι, τα τοπία που ακολουθούν είναι πέρα για πέρα αληθινά και δημιουργός τους είναι η φύση, που ξέρει να μας δίνει σε αφθονία μαγευτικά και ανατριχιαστικά θεάματα.

Χαλαρώστε και απολαύστε τα!

Eθνικό πάρκο της Zhangye - Κίνα









Το εθνικό πάρκο της Zhangye είναι γεμάτο πολύχρωμα βουνά που ονομάζονται Danxia. Στρωματοποιημένοι βράχοι έχουν δημιουργήσει αυτούς τους μοναδικούς σουρεαλιστικούς σχηματισμούς, που έχουν πάρει διάφορα σχήματα εξαιτίας των βροχών και των ανέμων. Τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει το πάρκο ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της Κίνας.

Το πολύχρωμο ποτάμι - Κολομβία









Μια ολόκληρη παλέτα με χρώματα σε ένα ποταμό, στο Caño Cristales της Κολομβίας, που όταν τον αντικρίζεις νομίζεις ότι μόλις ολοκληρώθηκε ο πίνακας ενός ζωγράφου! «Το ουράνιο τόξο από νερό», αυτό είναι το παρατσούκλι του ποταμού.

Το πολύχρωμο αποτέλεσμα των νερών του οφείλεται στα φυτά macarenia clavigera, που φυτρώνουν στο βυθό του και μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου προσκολλώνται στους βράχους και φτιάχνουν αυτή την ασύλληπτης ομορφιάς χρωματική παλέτα. Ο ποταμός δεν είναι εύκολα προσβάσιμος καθώς βρίσκεται σε μια οροσειρά, όμως χιλιάδες είναι οι τουρίστες που τον επισκέπτονται, είτε με τα πόδια, είτε πάνω σε άλογα, για να θαυμάσουν την ομορφιά του.

Το βυθισμένο δάσος - Καζακστάν







Μοιάζουν με κατάρτια βυθισμένων πλοίων, δεν είναι όμως τίποτα άλλο από βυθισμένους κορμούς δέντρων στη λίμνη Κάιντι στο Καζακστάν. Η λίμνη δημιουργήθηκε μετά το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε το Καζακστάν το 1911. Η μεγάλη κατολίσθηση που ακολούθησε της δόνησης μπλόκαρε το φαράγγι και σχημάτισε ένα φυσικό φράγμα που γέμισε από βρόχινο νερό. Αν κανείς καταδυθεί στη λίμνη θα δει τα δέντρα, που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Το νερό είναι πολύ κρύο, χειμώνα και καλοκαίρι και δεν υπερβαίνει τους 6 βαθμούς.

Η σπηλιά των κρυστάλλων - Ισλανδία







Στο εσωτερικό ενός τεράστιου παγόβουνου, στο εθνικό πάρκο Skaftafell της Ισλανδίας, βρίσκεται η σπηλιά με τους κρυστάλλους: τρία ολόκληρα χιλιόμετρα μπλε μαγείας που δημιούργησε η ηφαιστειακή έκρηξη του 1996. Τα στρώματα της ηφαιστειακής τέφρας και οι παγωμένες επιφάνειες δημιουργούν ένα απόκοσμο κρυστάλλινο σκηνικό, που σου κόβει την ανάσα.

Η ακτογραμμή που λαμπιρίζει - Πουέρτο Ρίκο







Νομίζετε ότι βλέπετε σκηνή από κινηματογραφική ταινία με πολλά εφέ; Κάνετε λάθος! Αυτό το μαγικό μέρος βρίσκεται στο νησί Βιέκες στο Πουέρτο Ρίκο. Ο κόλπος αποτελείται από μικροοργανισμούς που φωσφορίζουν σε μπλε χρώμα. Και αν ποτέ βρεθείτε εκεί θα μπορέσετε να μπείτε σε ένα καγιάκ και να κάνετε τη βόλτα σας. Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή γιατί πότε θα δείτε ξανά θάλασσα να φωσφορίζει τόσο εντυπωσιακά;

Πάρκο Hitachi - Ιαπωνία









Μια θάλασσα γεμάτη λουλούδια. Αυτό σου έρχεται στο μυαλό βλέποντας το πάρκο Hitachi στην περιφέρεια Ibanaki της Ιαπωνίας, που εκτείνεται σε 190 εκτάρια και σφύζει από λουλούδια. Το πάρκο έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό κυρίως για τα 4,5 εκατομμύρια μπλε λουλούδια του (Nemophila), που ανθίζουν κάθε Απρίλιο. Το πάρκο φιλοξενεί επίσης εκατομμύρια νάρκισσους και 170 ποικιλίες από τουλίπες. Αν το επισκεφτείτε πάρτε ένα ποδήλατο και κάντε μαγευτικές βόλτες, περιτριγυρισμένοι από αναρίθμητα χρώματα!

Το τούνελ της αγάπης - Klevan, Ουκρανία








Αν ονειρεύεστε ρομαντικές περιπέτειες σε όλο τον κόσμο με το άλλο σας μισό τότε κλείστε το επόμενο ταξίδι σας στην Ουκρανία. Εκεί υπάρχει το γνωστό τούνελ της αγάπης στην κωμόπολη Kleven, το οποίο αποτελεί τμήμα ενός σιδηροδρομικού σταθμού. Τα δέντρα μεγάλωναν γύρω από τις ράγες, το τρένο περνούσε τρεις φορές τη μέρα και από τις δύο κατευθύνσεις και έτσι φτιάχτηκε αυτό το τούνελ, για μοναδικές ρομαντικές περιπλανήσεις.

Η πύλη της κολάσεως - Derweze, Τουρκμενιστάν










Πριν από 40 χρόνια δημιουργήθηκε από γεωλόγους ο τεράστιος κρατήρας που βρίσκεται στην έρημο Καρακούμ, στο Τουρκμενιστάν. Ένα ανθρώπινο λάθος δημιούργησε ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα που προκαλεί επιφωνήματα θαυμασμού και δέους. Το 1971 οι ερευνητές από την Σοβιετική Ένωση, προσπαθώντας να ανοίξουν μια τρύπα στο έδαφος βρήκαν μια σπηλιά φυσικού αερίου. Όταν το έδαφος κατέρρευσε αποκαλύφτηκε ένας κρατήρας 70 μέτρων. Υπό το φόβο της έκλυσης δηλητηριωδών αερίων οι γεωλόγοι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά, η οποία καίει μέχρι σήμερα.

Η μεγαλύτερη πρισματική θερμή πηγή - Γουαϊόμινγκ, ΗΠΑ







Ναι, αυτή η μεγάλη πολύχρωμη και θερμή πηγή είναι επίγεια και θα τη βρείτε στο εθνικό πάρκο Yellostone στο Γουαϊόμινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μεγάλη πρισματική πηγή είναι για την ακρίβεια η μεγαλύτερη των ΗΠΑ και η τρίτη μεγαλύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα έντονα χρώματα της είναι αποτέλεσμα των χρωματισμένων βακτηρίων που ζουν σε συγκεκριμένο εύρος ακραίων θερμοκρασιών σε θερμές πηγές.

To «επιτραπέζιο» βουνό Roraima - Σύνορα Βενεζουέλας, Βραζιλίας και Γουιάνας







Ένα βουνό που δεν μοιάζει με βουνό. Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό αρκεί να δείτε μερικές φωτογραφίες από το βουνό Roraima, που βρίσκεται στα σύνορα Βενεζουέλας, Βραζιλίας και Γουιάνας και δεν έχει κορυφή. Το βουνό, που μοιάζει με ένα τεράστιο τραπέζι, είναι ένας από τους παλιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς στον πλανήτη, ηλικίας δύο δισεκατομμυρίων ετών. Η επίπεδη επιφάνεια της κορυφής του έχει πλάτος 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ανακαλύφθηκε το 1596 από τον άγγλο αριστοκράτη, συγγραφέα και ποιητή Sir Wakter Raleigh.

Τα δέντρα φαντάσματα - Πακιστάν







Το τοπίο αυτό δεν έχει πολλά χρώματα, ούτε το μέρος που βρίσκεται είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός. Το θέαμα, αν και κάπως απόκοσμο, είναι σίγουρα εντυπωσιακό και πρωτότυπο. Στην πρώτη ματιά έχεις την αίσθηση ότι φυσάει δυνατός αέρας και τα δέντρα είναι έτοιμα να ξεριζωθούν. Δεν φταίει όμως ο αέρας γι’ αυτή την εντυπωσιακή φωτογραφία. Το έργο έχουν φτιάξει χιλιάδες αράχνες που προσπάθησαν να σωθούν από τις πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν το 2010. Οι αράχνες ανέβηκαν πάνω στα δέντρα και τα περικύκλωσαν με τους ιστούς τους δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα που νομίζεις ότι έχει βγει από ταινία θρίλερ.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ