Στρογγυλή: Έλεγχος και Συντήρηση του δικτύου ύδρευσης


Τη βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα ύδρευσης, κατά τη θερινή περίοδο, στη Τ.Κ. Στρογγυλής, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Μπαλάγκα, κλιμάκιο της ΔΕΥΑ Άρτας  και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Στρογγυλής κ. Γιώργο Φλούδα, προκειμένου να διαπιστώσουν τα  χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στην ύδρευση του οικισμού.



Συγκεκριμένα, ο κακός τρόπος κατασκευής του δικτύου, η παλαιότητα και η ελλιπής συντήρηση του δικτύου, προκαλεί πτώση της πίεσης, μείωση της ελεύθερης διατομής  και διακοπές  για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα, οι κάτοικοι της Κοινότητας να μην εξυπηρετούν βασικές τους ανάγκες.

Για τη λύση του προβλήματος αποφασίστηκε:

•Σε περίπτωση βλάβης του δικτύου, άμεση παρέμβαση  συνεργείων της ΔΕΥΑ, σε 24ωρη βάση, για την αποκατάσταση της βλάβης.

•Ταυτόχρονα, υλοποίηση κοινής μελέτης για το έργο αντικατάστασης παλαιού δικτύου ύδρευσης, μεταξύ ΔΕΥΑ Άρτας και  Δήμο Ζηρού και άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, για το ενιαίο δίκτυο, που θα περιλαμβάνει τις Τ.Κ. Στρογγυλής και Πέτρας, συνολικής έκτασης 7,5 χλμ.

 ΣΗΜ "Α/ΤΖ": Προσέξτε στη φώτο που κοινοποιήθηκε και δημοσιεύουμε, την κατάσταση του δρόμου μπροστά από το κλιμάκιο των παραγόντων του Δήμου. Η λακκούβα στη διασταύρωση κυριαρχεί... και κλέβει την παράσταση !!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ