Έλληνας ο νικητής του αναμνηστικού 2ευρου


Το  κέρμα των 2 ευρώ του Γ. Σταματόπουλου είναι αυτό που κέρδισε  στο  διαδικτυακό διαγωνισμού που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την 30η επέτειο της απόφασης των ηγετών της ΕΕ να επιλέξουν την ευρωπαϊκή σημαία ως επίσημο έμβλημα της Ένωσης.



Το 2ευρω του κ. Σταματόπουλου κέρδισε το 30% των ψήφων και αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο μισό του 2015.



Ο Γεώργος Σταματόπουλος είναι γλύπτης κι εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ πολλές είναι οι επαγγελματικές του συνεργασίες και διακρίσεις. Μάλιστα, είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε την Ελληνική όψη των κερμάτων ευρώ, αλλά και το 2011 σχεδίασε την αναμνηστική σειρά για τα Special Olympics.

Ο κ. Σταματόπουλος είχε σχεδιάσει και το αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ, το οποίο εξέδωσαν όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης για τον εορτασμό των 10 ετών από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ).

Στο διαγωνισμό ψήφισαν πάνω από 100.000 άτομα σε ολόκληρη την ευρωζώνη και το σχέδιο του Γ. Σταματόπουλου έλαβε το 30% του συνόλου των ψήφων.



Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απένειμε το βραβείο στον Έλληνα νικητή του διαγωνισμού, δηλώνοντας τα εξής:

«Κάθε λίγα χρόνια, η ΕΕ σηματοδοτεί κάποια καίρια στιγμή στην ιστορία της, εκδίδοντας κοινό αναμνηστικό κέρμα ευρώ. Φέτος, γιορτάζουμε την τριακοστή επέτειο από την υιοθέτηση της ευρωπαϊκής σημαίας ως επίσημου εμβλήματος της ΕΕ. Χαιρετίζω το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας που επελέγη από το κοινό, καθώς και τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών στη διαδικασία επιλογής του».

Ερμηνεύοντας το σχέδιό του, ο Γιώργος Σταματόπουλος ανέφερε ότι συμβολίζει τους λαούς της Ευρώπης, την ευρωπαϊκή σημαία και την κοινή πορεία του ευρωπαϊκού λαού στην κουλτούρα και τον πολιτισμό.

«Η σημαία αποτελεί ενωτικό σύμβολο για ανθρώπους και πολιτισμούς που συμμερίζονται οράματα και ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον. Το σχέδιο απεικονίζει δώδεκα άστρα που σχηματίζουν ανθρώπινες μορφές γύρω από τη γέννηση μιας νέας Ευρώπης» τόνισε.

madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ