Η Πόπη Παπανδρέου, έβαλε στο στόχαστρο της Λαϊνόπουλο και Mercedes

Η Αρτινή εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου

Γνωστός επιχειρηματίας, πολιτικοί αλλά και στρατιωτικοί εμπλέκονται στη νέα υπόθεση με μίζες τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ. 

Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριανός εντόπισαν μίζες τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ και παραπέμπουν για κακούργημα τον αντιπρόσωπο της Mercedes στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Λαϊνόπουλο, όπως επίσης και δύο Γερμανούς υπαλλήλους που έπαιζαν το ρόλο του μεσάζοντα και στρατιωτικούς. 



Σύμφωνα με το ereportaz.gr, παραπέμπονται συνολικά επτά πρόσωπα που κατηγορούνται για δωροδοκία υπαλλήλου στρεφόμενη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, δωροληψία υπαλλήλου τελεσθείσα κατ” επάγγελμα στρεφόμενη εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα τελεσθείσα κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση. Στην έρευνα συνέβαλαν και στοιχεία που προσκόμισε στην Ελλάδα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη δικογραφία εμπεριέχονται δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα στελεχών της εταιρείας «Daimler» τα οποία όχι μόνο παραδέχονται τις παράνομες πληρωμές, αλλά και το εύρος του συστήματος διαπλοκής που έχει στηθεί γύρω από τον χώρο των εξοπλιστικών στη χώρα μας.

Ενδεικτικό είναι ένα email στελέχους της «Daimler» που παραδέχεται ότι οι δουλειές του γίνονται χάρη στη διατήρηση «καλών διασυνδέσεων» με πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους της χώρας οι οποίοι βοηθούν την εταιρεία στο κλείσιμο πολλών παραγγελιών ιδιαίτερα των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων.

Οι τρεις ύποπτες συμβάσεις υπογράφτηκαν κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη, από το 1997 έως το 2000. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τις υπ αριθμ. 015Α/1997 συνολικού ύψους 96 εκ. ευρώ, 019Α/2000 συνολικού ύψους 30 εκ. ευρώ και 013Α/1998.

Από την έρευνα προέκυψε ότι για την πραγματοποίηση των παράνομων πληρωμών ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, μεταξύ των οποίων η χρήση εταιρικών λογαριασμών, εσωτερικά γνωστών ως «Λογαριασμών Τρίτων» ή TPS’s (Third Party Accounts), εταιρικών «ταμείων μετρητών» εξωχώριων (offshore) τραπεζικών λογαριασμών, παραπλανητικών τιμολογήσεων καθώς και η χρήση τρίτων διαμεσολαβητών.

Σε ότι αφορά στην προμήθεια, αυτή ήταν 2.000 στρατιωτικά οχήματα Mercedes 290 GD 1 1/4 T, συγκροτημάτων και συλλογών ειδικών εργαλείων συντηρήσεως, με δικαίωμα προαίρεσης για την επιπλέον προμήθεια 2.480 στρατιωτικών οχημάτων για τις ανάγκες του ΓΕΣ (σύμβαση 0151/97).

Επίσης, 224 οχήματα Mercedes 290 GD 1 1/4 T, 111 οχήματα τύπου UNIMOG U1550L/37/4×4, 21 ρυμουλκουμένων βαρέως τύπου με δικαίωμα προαίρεσης για την επιπλέον προμήθεια επιπλέον 111 ρυμουλκούμενων ελαφρού τύπου προς κάλυψη αναγκών σε οχήματα του προγράμματος Β” ΦΑΣΗ ΕΡΜΗΣ (Σύμβαση 19Α/2000).

Ακόμα, προμήθεια 88 λεωφορείων τύπου ΟΗL 1829/63, 46+ 1 θέσεων για τις ανάγκες του ΓΕΣ με δικαίωμα προαίρεσης για 32 επιπλέον λεωφορεία (Σύμβαση 013Α/98).

 koolnews.gr

ΣΗΜ "Α/ΤΖ": Θυμίζουμε ότι η 37χρονη Πόπη Παπανδρέου έλκει την καταγωγή της από την Αρτα. Γεννήθηκε στο χωριό Συκιές και μεγάλωσε στα Πατήσια. Σπούδασε στη Νομική Αθήνας, έκανε μεταπτυχιακά στο ποινικό δίκαιο και τα οικονομικά και είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Νομική, ενώ έχει γράψει και έξι βιβλία. Αν και τελείωσε το Αρσάκειο της Εκάλης, είναι περήφανη για τη λαϊκή καταγωγή της, την οποία συχνά-πυκνά αναφέρει στους εξωδικαστικούς φίλους της.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ