Γκερέκου: Πίσω στα κινηματογραφικά πλατό!


Θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνορωσική παραγωγή με τη συμμετοχή και της Ελβετίας, στη ταινία η οποία θα είναι αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας και επί σειρά ετών υπουργό Εξωτερικών της Ρώσικης Αυτοκρατορίας, Ιωάννη Καποδίστρια.




Ο σκηνοθέτης Τάσος Λέρτας βρήκε στο πρόσωπο της πρώην υφυπουργού Αντζελας Γκερέκου μια από τις πρωταγωνίστριες που αναζητούσε για τη νέα ταινία του, με θέμα τη ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια.
 

Η πρόταση να πάρει μέρος στη μεγάλη ελληνορωσική παραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και της Ελβετίας, έγινε στην κυρία Γκερέκου από τον ίδιο τον βραβευμένο σκηνοθέτη. Ο τελευταίος επιθυμούσε διακαώς να τη συμπεριλάβει στο καστ των ηθοποιών. Ετσι, ύστερα από πολλή σκέψη και μελέτη του σεναρίου, το οποίο υπογράφει ο ίδιος, η κυρία Γκερέκου αποδέχτηκε την πρόταση!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η ηθοποιός, αν και στην αρχή ήταν λίγο διστακτική για το νέο καλλιτεχνικό της βήμα, τελικά αποφάσισε να πει το «ναι», αφού τόσο το θέμα της ταινίας όσο και ο ρόλος που θα υποδυθεί (δεν έχει «διαρρεύσει» μέχρι τώρα) τη συγκίνησαν ιδιαίτερα.

Η τελευταία συμμετοχή της Αντζελας Γκερέκου σε κινηματογραφική ταινία ήταν το 2004, όταν έπαιζε στη μεγάλη παραγωγή του Κώστα Κουτσομύτη «Τα παιδιά της Νιόβης», όπου υποδύθηκε τη Γαλλίδα Ζιζί.

Την ίδια χρονιά μάλιστα εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα από τότε μέχρι και πριν από λίγους μήνες να αφοσιωθεί στα πολιτικά της καθήκοντα.

Τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας» θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο σκηνοθέτης αυτό το διάστημα αναζητεί τον ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον μεγάλο πολιτικό. Προς το παρόν ο Τάσος Λέρτας έχει καταλήξει στους τρεις επικρατέστερους για τον ρόλο.

Εκατό Ελληνες ηθοποιοί


Το πολυάριθμο καστ θα αποτελούν τουλάχιστον εκατό Ελληνες ηθοποιοί, ενώ μεγάλος θα είναι και ο αριθμός των Ρώσων και Ελβετών που θα συμμετέχουν.

Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Παρίσι, Καλαμάτα, Αίγινα, Ζυρίχη, Αγία Πετρούπολη, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας και της Ελβετίας, όπου άφησε το στίγμα του ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας (διατέλεσε επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ενώ υπήρξε και ο εμπνευστής του Συντάγματος των Καντονίων που ισχύει ως σήμερα στη χώρα της Ελβετίας, γι' αυτό θεωρείται εθνικός ήρωας).

Η ταινία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, ενώ από ελληνική πλευρά την παραγωγή έχει αναλάβει η Sound and Picture Ltd.

Πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις

Ο σκηνοθέτης Τάσος Λέρτας με τον διευθυντή του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Πιότρ Κούπρικοφ.

Στο πλαίσιο δημιουργίας της ταινίας θα ολοκληρωθεί 20λεπτο ντοκιμαντέρ, που θα προηγηθεί της εξαγωγής της στις κινηματογραφικές αίθουσες, με χαρακτηριστικά αποσπάσματα αναφορά στο σενάριο και στο χρονικό των γυρισμάτων που θα πραγματοποιηθούν σε τόπους όπως η Αθήνα, το Ναύπλιο, η Κέρκυρα, το Παρίσι, η Καλαμάτα, η Αίγινα, η Ζυρίχη, η Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική και τη ρωσική πλευρά, ώστε η ταινία να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, έτος σταυροδρόμι για τις σχέσεις των δυο χωρών Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς τη συγκεκριμένη χρονιά η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα στην Ρωσία και αντίστροφα. 

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα κ. Πιότρ Κούπρικοφ υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Έλληνα σκηνοθέτη  και  συζήτησαν για την ελληνορωσική συνεργασία δίνοντας βάρος στο θέμα των γυρισμάτων της ταινίας «Ιωάνννης Καποδίστριας», τα οποία θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ρωσία, ενώ δεν θα λείψουν και σταθμοί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  

 madata.gr, naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης