Συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών για τους άπορους


-Στο Δήμο Αρταίων, η συγκέντρωση των προσφερόμενων ειδών θα γίνει από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Τετάρτη στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων στην περιφερειακή οδό, από τις 8.00-14.00

Ο Δήμος Αρταίων θα στηρίξει την Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους συμπολίτες μας ενόψει των εορτών του Πάσχα.



Ο Δήμος Αρταίων με τις κοινωνικές του δομές και τα προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στηρίζει τους άπορους συμπολίτες μας όλο το χρόνο, μα πάντα θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου ενόψει των εορτών.  
 
Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι όλης της Περιφέρειας ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, την ενίσχυση των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων, των γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα.

Σε μια κοινή Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι της σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις, θα συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, είδη ατομικής υγιεινής και καινούριο σχολικό υλικό, που θα διανεμηθούν στους άπορους συμπολίτες μας τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Ο Δήμος Αρταίων στηρίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όλο το χρόνο μέσα από τις κοινωνικές του δομές και τα προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου που δημιουργήθηκαν από το Δήμο Αρταίων αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, να στηρίζουν δηλαδή και να ενισχύουν οικονομικά τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου, όπως το πρόγραμμα «Ζω στην Άρτα και Προσφέρω», με δράσεις που λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο όχι μόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπως η παροχή κολατσιού στα σχολεία, καθώς και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης, ο Δήμος Αρταίων βοηθάει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη μέσα από την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας, που συνδράμει οικονομικά αλλά και με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τους συμπολίτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις του νόμου σχετικά με τα επιδόματα πρόνοιας.
 
Ωστόσο, ο Δήμος Αρταίων πάντα στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανακούφιση των άπορων συμπολιτών μας και γενικότερα όλων των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, γι’ αυτό και στηρίζει την προσπάθεια αυτή που φέρει τον τίτλο «Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Αρταίων παραβρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Άρτης, παρουσία του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Ιγνατίου, των Δημάρχων του Νομού, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Πότση και άλλων εκπροσώπων της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας, των Δήμων και των Μητροπόλεων, καθώς και οι τρόποι και τα κριτήρια κατανομής των αγαθών που θα συγκεντρωθούν.

Προς ενημέρωση των πολιτών που θέλουν να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή και να δώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σας πληροφορούμε ότι για το Δήμο Αρταίων, η συγκέντρωση των προσφερόμενων ειδών θα γίνει από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Τετάρτη στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων στην περιφερειακή οδό, από τις 8.00-14.00.        


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης