Συγκλονίζει το παιδί από τη Συρία που παραδίνεται


Συγκινεί η φωτογραφία που απαθανατίζει με τον πιο απλό τρόπο την απόλυτη αντίθεση της παιδικής αθωότητας με τη φρίκη του πολέμου.

Ένα μικρό αγοράκι από τη Συρία, αντικρίζοντας τον φωτογραφικό φακό σηκώνει τρομαγμένο τα χέρια καθώς νομίζει ότι πρόκειται για όπλο.




Η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου με το hashtag #Surrended ενώ απασχολεί τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα δημοσιοποιήθηκε από την φωτορεπόρτερ στη Γάζα Nadia AbuShaban και είναι τραβηγμένη από τον Τούρκο συνάδελφό της Osman Sagirli.

Η εφημερίδα που πρωτοδημοσίευσε την εικόνα αναφέρει πως το ενσταντανέ απαθανατίστηκε σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία όπου το παιδί έχει βρει καταφύγιο μαζί με τη μητέρα και τα τρία αδέλφια του. Ο πατέρας της οικογένειας σκοτώθηκε σε έναν από τους βομβαρδισμούς που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα στην περιοχή.

Όταν ο φωτογράφος πλησίασε τον μικρό και σήκωσε την κάμερά του, εκείνος τρομαγμένος σήκωσε με τη σειρά του τα χέρια ψηλά και κοίταζε φοβισμένος νομίζοντας πως η κάμερα είναι όπλο.

Αρχικά κυκλοφόρησε με το παιδί να προσδιορίζεται ως κορτσάκι, εξαιτίας του «She» που χρησιμοποίθηκε στο tweet, για να διευκρινιστεί στη συνέχεια η λεπτομέρεια ότι πρόκειται για αγόρι με το όνομα Adi Hudea.

madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης