Σάββατο... Φρανκεστάιν Τζούνιορ !!


Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας προβάλει το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στον Κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ , την κωμωδία τρόμου Φρανκεστάιν Τζούνιορ (Young Frankenstein, 1974). 

Η ταινία που φέτος τον Απρίλιο συμπληρώνει 40 χρόνια από την πρώτη προβολή της στην Ελλάδα, είναι μια παρωδία των ταινιών τρόμου του Φρανκεστάιν από τα Universal Studios. 



Ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ο Μελ Μπρούκς καταφέρνει με έξυπνο χιούμορ, χωρίς υπερβολές, διατηρώντας το ασπρόμαυρο των παλιών ταινιών τρόμου και τα αυθεντικά σκηνικά στα οποία είχε γυριστεί και η πρωτότυπη ταινία Φρανκεστάιν του James Whale το 1931, να δημιουργήσει μια ξεκαρδιστική κωμωδία!

Ο Δρ. Φρέντερικ Φρανκενστάιν φτάνει στην Τρανσυλβανία για να κληρονομήσει τον πύργο του παππού του, Βίκτωρ Φρανκεστάιν. Μαζί με τον πύργο κληρονομεί τον καμπούρη υπηρέτη ,την παρανοϊκή οικονόμο και το χειρόγραφο εγχειρίδιο του Βίκτωρ που εξηγεί πως δημιούργησε το τέρας του Φρανκεστάιν και του «έδωσε» ζωή!

Όλα αυτά του δίνουν την έμπνευση να προχωρήσει στα πειράματα που έκανε κι ο παππούς του, να δημιουργήσει δηλαδή ζωή. Και θα τα καταφέρει, μόνο που το τέρας που θα προκύψει δεν είναι σαν τα άλλα... Υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσές σφαίρες, επιβεβαιώνουν πως πρόκειται ίσως για την ωραιότερη σάτιρα ταινίας τρόμου!

Μην το χάσετε!!! 

Ώρα Προσέλευσης στο φουαγιέ του ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ , 23:30. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ