ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενημερώθηκε ο Σούλτς για τη Γέφυρα Κοράκου


Πλήρης ενημέρωση για τα σχέδια της ανακατασκευής της γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. 

Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντώνης Κοσσυβάκης τον ενημερώνει δείχνοντάς του τα σχέδια των Μηχανικών για την ανακατασκευή της γέφυρας. 



Για ενημέρωση να σημειώσουμε ότι τα σχέδια έκαναν οι Πολιτικοί Μηχανικοί Κώστας Κωτής και Αναστασία Κωτή με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε το 2010 στις Πηγές Άρτας η Διανομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Καρδίτσας-Άρτας για την ανακατασκευή της Γέφυρα Κοράκου, την αναστήλωση της Κούλιας και τη διάσωση της Γέφυρας Κουτσοκαμάρας.

Πρωτεργάτες της παραπάνω ημερίδας η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας με τον Χρήστο Καπερώνη και ο Μενέλαος Παπαδημητρίου με τον Κώστα Γραμμένο.

Το ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- αλλά και πολλές άλλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές προσωπικότητες -  κάθε χρόνο στηρίζουν με δηλώσεις τους την ανάγκη ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου και της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλη τιμή και τεράστια βοήθεια για την προβολή της περιοχής μας δηλώνουν πολλοί φορείς της Περιοχής. Είναι πολλές οι περιοχές ανά την Ελλάδα που θα ήθελαν τέτοιου είδους δηλώσεις στήριξης και προβολής από Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ας ελπίσουμε ότι το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί για το καλό της περιοχής μας και των κατοίκων.

Οι Δήμαρχοι Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος και Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας με δηλώσεις τους και δράσεις  στηρίζουν την προσπάθεια ανακατασκευής και ευελπιστούμε στο εγγύς μέλλον η προσπάθεια να ευοδωθεί.

Διαβάστε ακόμη ΕΔΩ και ΕΔΩ 
 

Βίντεο με τις δηλώσεις Μάρτιν Σούλτς, Μ. Γλέζου και Γ. Γραμματικάκη: http://youtu.be/j9WzzCI7Im4 

Βίντεο με πλάνα Αχελώου στη Γέφυρα Κοράκου: http://youtu.be/oTkNcYHcpjk

Βίντεο με φωτογραφίες από Γέφυρα Κοράκου: http://youtu.be/vpNZrtSAvvE
 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης