Τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης


Τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θα είναι τα πρώτα που θα κατατεθούν στη Βουλή απο τη νέα κυβέρνηση. 



Τα νομοσχέδια αυτά θα αποτελέσουν τον κύριο άξονα της αποψινής συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει και την απόφασή του για το αν η νέα συμφωνία με τους εταίρους θα πάει για ψηφοφορία στη Βουλή.

Το ζήτημα συζητήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, χωρίς όμως να τεθεί θέμα απόφασης (όπως σχολίαζαν σχετικά κυβερνητικές πηγές, η Π.Γ. δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα). Τα μέλη της Γραμματείας κατέθεσαν τις προσωπικές απόψεις τους, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μοιρασμένες, ενώ ο κ. Τσίπρας τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση διαβουλεύεται για το θέμα με το προεδρείο της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου το οικονομικό επιτελείο, για μία σύσκεψη με κύριο θέμα την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους υπουργούς την προώθηση του κυβερνητικού έργου και συγκεκριμένα τα νομοσχέδια τα οποία πρόκειται να έρθουν στη Βουλή. Ακόμη συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της οικονομίας στο προσεχές διάστημα.

 kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ