Αγρίνιο: Αναβάθμιση με κανόνες σε πλατείες, γειτονιές και πεζοδρόμους


Ο νέος κανονισμός κοινοχρήστων χώρων φέρνει έργα και κανόνες στον Δήμο Αγρινίου 

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η πρώτη επαφή μεταξύ του δήμου Αγρινίου και του Δ.Σ. του κλάδου εστίασης και αναψυχής. Ο σκοπός της επαφής ήταν οι συζητήσεις, οι προτάσεις – πρωτοβουλίες του δήμου σχετικά με τον νέο κανονισμό κοινοχρήστων χώρων και η κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των επαγγελματιών του κλάδου. 



Ο νέος κανονισμός ρυθμίζει όλα τα θέματα σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους (ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ποιος, με ποιο τρόπο και πόσο χώρο δικαιούται, η καταβολή αποζημιώσεων προς τον δήμο, πέργκολες, πάγκους οπωροπωλείων, ιχθυοπωλείων, ελεύθεροι χώροι διέλευσης κ.λ.π.).

Στην παρούσα φάση, ο δήμος έχει έτοιμο το προσχέδιο, το οποίο θα δοθεί στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής και αυτό με την σειρά του θα το διανείμει σε όλα τα μέλη του για να ξεκινήσει η κατάθεση προτάσεων και η διαβούλευση, έτσι ώστε να γίνουν διακριτικές παρεμβάσεις τόσο να δημιουργηθεί ένας δίκαιος, δημοκρατικός κανονισμός στο απαραίτητο πλαίσιο, ώστε να εξυπηρετεί τους καταστηματάρχες, χωρίς ταυτοχρόνως να παραβιάζεται ο νέος αυτός κανονισμός και να κυριαρχεί η καταστρατήγηση όπως σε κάποιες περιπτώσεις που συμβαίνει στην παρούσα φάση.

Ο δήμος Αγρινίου προτείνει παρεμβάσεις όπως κατασκευή σκιάστρων – περγκόλων με συγκεκριμένη μορφή και συγκεκριμένα υλικά για κάθε πλατεία και γειτονιά, έτσι ώστε να μην προσβάλλεται η αισθητική της πόλης και να υπάρχει μια ενιαία εικόνα, ενώ ταυτόχρονα κάθε περιοχή – πλατεία να διαθέτει και να διατηρεί τα χαρακτηριστικά της και το ύφος της.

Για την πλατεία Δημοκρατίας, η οποία είναι η κεντρική πλατεία της πόλης και του δήμου, θα προωθηθεί ειδικό καθεστώς λόγω και της σημαντικότητάς της.

Σκοπός και στόχος του δήμου είναι οι διαβουλεύσεις να κρατήσουν όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο, αλλά η έναρξη της ανοιξιάτικης-καλοκαιρινής σεζόν να βρουν τις παρεμβάσεις του δήμου που θα συναποφασιστούν με τους ενδιαφερόμενους κλάδους έτοιμες, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει καταστρατήγηση.

Από την πλευρά του κλάδου εστίασης και αναψυχής η πρωτοβουλία του δήμου θεωρείται θετική. Ο πρόεδρος του κλάδου εστίασης και αναψυχής κ Χρήστος Τσιρώνης δήλωσε «Είμαστε υπέρ της κίνησης που κάνει ο δήμος και ξεκινάει το κομμάτι της διαβούλευσης. Είμαστε σε συζητήσεις για να καταλήξουμε σε μια κοινή και ομόφωνη απόφαση για τους συναδέλφους αλλά και για την εικόνα της πόλης».

Εξάλλου, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε όλες τις πλατείες της πόλης αλλά και η τήρηση κανόνων κοινών για τους επαγγελματίες όλης της πόλης ήταν από παλιά αίτημα πολλών επαγγελματιών του κλάδου.

Κων/νος Χονδρός
Εφημερίδα «Συνείδηση»
 agriniopress.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης