Έκκληση από τα Γιάννινα έκανε η Ισραηλινή πρέσβης


Την ευαισθητοποίηση του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας για τον αντισημιτισμό ζήτησε η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπέν –Αμπά, μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε στα Γιάννινα για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.



«Στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός έχει εκφραστεί με την άνοδο νέο-Ναζιστικών δυνάμεων, την αντισημιτική ρητορική σε ακραία μέσα του τύπου καιτου διαδικτύου καθώς και με βεβηλώσεις και τον εμπρησμό εβραϊκών στόχων όπως είναι οι Συναγωγές και τα νεκροταφεία» ανέφερε η πρέσβης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τα «ενθαρρυντικά μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια από τις ελληνικές αρχές». «Τον Σεπτέμβριου του 2014 η ελληνικές αρχές υιοθέτησαν τελικά τον πολυαναμενόμενο αντι- ρατσιστικό νόμο που προσδιορίζει οποιαδήποτε αντισημιτική έκφραση ως σημαντικό αδίκημα» υπενθύμισε.

Συνεχίζοντας, η κ. Μπεν Αμπά αναφέρθηκε στην καταπολέμηση του «νεοναζιστικού φαινομένου» από την κυβέρνηση. «Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και της αντιπολίτευσης έχουν προχωρήσει σε σκληρές καταδίκες αντισημιτικών ενεργειών μεταξύ των οποίων και των πρόσφατων βεβηλώσεων του Μνημείου Ολοκαυτώματος Αθηνών και του Εβραϊκού Νεκροταφείου Λάρισας με νέο-Ναζιστικά συνθήματα» υπενθύμισε.

«Βεβαίως, θα πρέπει να παρθούν μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών ώστε να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προφυλακιστεί ενόψει της δίκης τους. Όλα αυτά τα μέτρα και πολλά άλλα πρέπει να παρθούν και να συνεχιστούν. 

Πρέπει να εργαστούμε σκληρά, ιδιαίτερα στο πεδίο της εκπαίδευσης για να μάθει η νεολαία της Ελλάδας για το Ολοκαύτωμα και να μην λησμονήσει ότι φέρει την ευθύνη για να μην επαναληφθεί ποτέ αυτή η απάνθρωπη σελίδα της ιστορίας μας» τόνισε.

«Έχουμε ενωθεί για να απορρίψουμε τον αντισημιτισμό και τον εξτρεμισμό και για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί «ΛεολάμΛό!» «Ποτέ Ξανά!» είπε κλείνοντας την ομιλία της.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης