Ποια είναι η συμφωνία - γέφυρα που θέλουν Βαρουφάκης - Δραγασάκης


Η γραμμή της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές 

Μια ενδιάμεση συμφωνία ή αλλιώς μια συμφωνία - γέφυρα με τους δανειστές ψάχνει η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο νέος υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μαζί με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.
 

Εκτός από τις συναντήσεις με τον Μάρτιν Σουλτε και στον Γέρουν Ντάισελμπλουμ ο κ. Βαρουφάκης τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Παρίσι.

Οι Γάλλοι σοσιαλιστές και Ιταλοί κεντροαριστεροί αναλαμβάνουν το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και Ευρώπης, λίγες μέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ να έχουν το πρώτο κρίσιμο τετ-α-τετ, στην Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της Ευρώπης στις 12 Φεβρουαρίου.

Με εξαιρετικά έντονο ενδιαφέρον αναμένουν την έκβαση της επίσκεψης Βαρουφάκη στον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι, ενώ λίγες μέρες αργότερα αναμένεται και συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας - γέφυρα θα εξαρτηθεί από την πορεία αποπληρωμής των ομολόγων που ωριμάζουν το επόμενο διάστημα με αιχμή τις λήξεις Ιουλίου - Αυγούστου, 5,1 δισ. ευρώ και 3,69 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βασικό στοιχείο της ενδιάμεσης συμφωνίας θα είναι να μειωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια και η σύνδεση αποπληρωμής του χρέους με βάση την ετήσια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή η Ελλάδα να μην πληρώνει στην τρόικα ομόλογα που λήγουν αν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της αύξησης του ΑΕΠ.

Το στίγμα της τακτικής και των προθέσεων της ελληνικής πλευράς έδωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έπειτα από τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου.

«Ούτε ρήξη ούτε και συνέχιση μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή. Εχουμε σχέδιο. Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μία χώρα που έχει τη δική της άποψη και γνώμη και κατανοούμε ότι και οι άλλες χώρες έχουν τα δικά τους κοινοβούλια. Γι’ αυτό μιλούμε για διάλογο και όχι τσαμπουκάδες» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ