Απάντηση Μαξίμου στις δηλώσεις Σουλτς για Ρωσία


Για αντιμετώπιση της Ελλάδας ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε. κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς για τη στάση της χώρας μας στο θέμα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.



«Από την πρώτη στιγμή το αντικείμενο της ελληνικής θέσης ήταν να αντιμετωπιστεί η χώρα σαν ισότιμο μέλος της Ε.Ε. Δεν μπορεί να υπάρχει ομόφωνη απόφαση χωρίς ουσιαστικό διάλογο με σύμφωνη γνώμη όλων των χωρών-μελών. Σε ό,τι αφορά την ουσία υπάρχει ανοιχτός διάλογος στα όργανα της Ε.Ε. και το μεσημέρι συγκαλείται η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν επίσης την αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή της για την δήλωση που εξέδωσε ο Ντόναλντ Τουσκ για προτεινόμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας χωρίς προηγούμενη διαβούλευση.

Στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και του Ελληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, που έχει προγραμματιστεί για τις 14:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τεθούν από την ελληνική πλευρά τρία σημεία.

Πρώτον η αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων και η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, δεύτερον η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τρίτον η αμοιβαία προώθηση πολιτικών για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη.

 kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ