Άρτα: Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»


Θα υλοποιήσει ο Δήμος Αρταίων

Εγκρίθηκε το σχέδιο του Προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη” που αφορά δράσεις στέγασης, σίτισης και κοινωνικής φροντίδας για τους αστέγους,  σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, όπου ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει ως εταίρος.



Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη σχεδίων που θα λαμβάνουν υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες των αστέγων που φιλοξενούνται σε κοινωνικούς ξενώνες βραχυχρόνιας φιλοξενίας ή ξενώνες ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ως άστεγοι και δύνανται άμεσα να επανενταχτούν. Επιπλέον, στοχεύει στην επανένταξη γυναικών που φιλοξενούνται σε ξενώνες για γυναίκες, θύματα βίας.

Στο σχεδιασμό αναμένεται να ενταχθούν 5 άτομα από τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες,  και η σύμβαση ισχύει για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Όσον αφορά στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των συμβαλλόμενων, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως αναθέτουσα αρχή, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των ενεργειών και του διαχειριστικού κόστους υλοποίησης του προγράμματος, την παρακολούθηση υλοποίησης του σχεδίου και τη συμμετοχή στην Επιτροπή Παρακολούθησης και την τεχνική της υποστήριξη.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, ως αρχή διαχείρισης, αναλαμβάνει τη διοικητική υποστήριξη της υλοποίησης του προγράμματος, την πληρωμή των δαπανών στους δικαιούχους, τη συλλογή των απαιτούμενων παραστατικών και τη σύνταξη τριμηνιαίων εκθέσεων με απολογιστικά στοιχεία παρακολούθησης του έργου.

Ο Δήμος Αρταίων, ως τελικός δικαιούχος του προγράμματος, αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υποβολή οριστικού αναλυτικού χρονοδιαγράμματος ενεργειών και τον ορισμό υπεύθυνου υλοποίησης του προγράμματος και ενός Επιστημονικού Υπευθύνου και μίας Ομάδας Έργου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης