Κέρκυρα: Eπιχείρηση εκκένωσης στο Norman Atlantic


Στέλνουν ελικόπτερα & C-130

Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία ενώ σε ένα από αυτά το Spirit of Piraeus, γίνεται ήδη επιβίβαση επιβατών, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά. 



Σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του επιβατηγού oχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic με εναπομείναντες επιβαίνοντες (σε σύνολο 467 επιβαινόντων) στο οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα, 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα.

Ο πλοίαρχος του σκάφους είναι Ιταλός και από τα μέλη του πληρώματος 22 είναι Ιταλοί και οι 34 Έλληνες. Σύμφωνα το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Νorman Αtlantic επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση.

 Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία ενώ σε ένα από αυτά το Spirit of Piraeus, γίνεται ήδη επιβίβαση επιβατών, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά. Επίσης, βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο. Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες από το πλήρωμα, βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πυροσβεστικό ναυαγοσωστικό πλοίο σπεύδει στο σημείο του συμβάντος από την Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, «το Cruise Europa (σ.σ Μινωικές Γραμμές), το μεγαλύτερο πλοίο στην περιοχή αναλαμβάνει και το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης» διευκρίνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, την υπόθεση χειρίζεται το ιταλικό κέντρο επιχειρήσεων, το πλοίο είναι 22 ναυτικά μίλια από τις ιταλικές ακτές» τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και κατόπιν της επικοινωνίας τους αποστέλλονται πέντε ελικόπτερα και ένα C-130 για να κατευθύνουν τη διάσωση. «Αυτό μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν μεμονωμένες διασώσεις από αέρα...

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, κατά συνέπεια έχουμε να κάνουμε με μια δύσκολη κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε, ελπίζω να πάει καλά» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας. Επιβάτης κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι υπήρχε κακός συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης στο πλοίο.

 skai.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης