Καταστροφολογία και σενάρια τρόμου για την Ελλάδα


«Ένας απαισιόδοξος οδηγός του κόσμου για το 2015» από το Bloomberg

Πολιτικοί αναλυτές, στρατιωτικοί σύμβουλοι, οικονομολόγοι και επενδυτές κλήθηκαν πρόσφατα από το πρακτορείο Bloomberg να προσδιορίσουν τα 15 εκείνα σημεία του πλανήτη που θα αποτελέσουν εστίες έντασης το έτος 2015, καθώς και το χειρότερο σενάριο για την πορεία τους.
 

Από τον «κόκκινο» κατάλογο με τίτλο «Ένας απαισιόδοξος οδηγός του κόσμου για το 2015» δεν λείπει η Ελλάδα, για την οποία το χειρότερο σενάριο είναι το εξής, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα: 
 
Η κυβέρνηση της Ελλάδας πέφτει, φέρνοντας στα ηνία της χώρας τον αντιευρωπαϊστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρα και εξασθενώντας τη θέση της χώρας μεταξύ των χωρών του ευρώ, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με εξτρεμιστικά κινήματα. Οι διαμορφωτές της ευρωπαϊκής πολιτικής αποτυγχάνουν να απαντήσουν αποτελεσματικά. Η κρίση εξαπλώνεται…

Στα υπόλοιπα «μαύρα» σενάρια ανά τον κόσμο «πρωταγωνιστούν», μεταξύ άλλων, η ουκρανική κρίση, η πτώση του πετρελαίου, η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, η ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα και ένας πιθανός πόλεμος Νότιας και Βόρειας Κορέας.

 
 
newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης