Eργασίες στην είσοδο της Βόνιτσας


Ξεκίνησαν οι εργασίες πριν λίγες μέρες στην πόλη της Βόνιτσας του έργου που αφορούν την ανάπλαση των εισόδων της με τίτλο διαμόρφωση ανατολικής και δυτικής εισόδου της Βόνιτσας : 1) Ανατολική είσοδος (Εθνική Οδός Βόνιτσας – Αμφιλοχίας) και 2) Δυτική είσοδος (Εθνική Οδός Βόνιτσας – Λευκάδος). (Φώτο)


 
Ένα έργο με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και ιδίους πόρους του Δήμου.
 
Έργο που είχε ξεκινήσει με δυο μελέτες και δύο ξεχωριστές εργολαβίες του τότε Δημάρχου Ανακτορίου Γιώργου Αποστολάκη με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Θησέας» η πρώτη εργολαβία, καθώς επίσης η δεύτερη εργολαβία από το «Θησέα» και το Πράσινο Ταμείο.
 
Το πρώτο έργο είχε ολοκληρωθεί και αφορούσε την δυτική είσοδο που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο έργο αφορούσε την ανατολική είσοδο και τμήμα πλακόστρωσης της δυτικής εισόδου.
 
Το έργο σταμάτησε με την διάλυση της εργολαβίας λόγω προβλημάτων στην χρηματοδότηση που οφείλονταν στην κρίση και αφορούσε όλα τα έργα που εκτελούνταν στην χώρα και χρηματοδοτούνταν από Εθνικούς Πόρους , ενώ ξεκίνησε αυτές τις μέρες πάλι με την σημερινή δημοτική αρχή και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Βόνιτσας. 
 
 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ    
 
Περιληπτικά μερικές εργασίες που περιλαμβάνει είναι: Την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, την κατασκευή πεζοδρομίων και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου (Πεζοδρόμιο, πλάτους 2,00 m, στην παρειά της Εθνικής Οδού Βόνιτσας – Αμφιλοχίας που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας. Ποδηλατόδρομος σε τμήμα της παρειάς της Εθνικής Οδού Βόνιτσας – Αμφιλοχίας που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας. (Το πλάτος του ποδηλατοδρόμου θα είναι ίσο με  2,50 m).
 
Την κατασκευή τμημάτων αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, την κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης, την κατασκευή πεζοδρομίου και την αποπεράτωση του ήδη υπάρχοντος πεζοδρομίου στην Νότια παρειά της Ανατολικής εισόδου. 
 
Την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων και την κατασκευή πεζοδρομίου στην Νότια παρειά της Δυτικής εισόδου της Βόνιτσας. Πεζοδρόμιο στην Νότια παρειά της Εθνικής Οδού Βόνιτσας – Αμφιλοχίας. 
 
 
Ακόμη, την αποπεράτωση των υπαρχουσών πεζοδρομίων που βρίσκονται στην Βόρεια παρειά της Δυτικής εισόδου της πόλης της Βόνιτσας και εκτείνονται από την οδό του σχεδίου πόλεως Βόνιτσας η οποία βρίσκεται Ανατολικά 
 
Την κατασκευή πεζοδρομίου χωρίς την τοποθέτηση τσιμεντοπλακών σε αυτό (κατασκευάζονται κράσπεδα, ρείθρα και θα διαστρωθεί σκυρόδεμα). 
 
Έτσι θα αποκτήσει η Βόνιτσα μια εικόνα που της αξίζει στις δύο κύριες εισόδους της.
«Υπάρχει όμως κάποιο θέμα στο έργο αυτό που θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο μας. » αναφέρει σχετικά το τοπικό blog katounanews
 
agriniopress.gr 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης