Προσεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία της 'Ανω Καλεντίνης


 Παρουσία της Γ. Γ. Βίκυς Ευταξά και του Δημάρχου Περικλή Μίγδου

Από τα δημόσια κτίρια στην Άνω Καλεντίνη του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη στην Άρτα ξεκίνησε το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς Χρήσης που πραγματοποιεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. (ΦΩΤΟ)



Το πρόγραμμα υλοποιείται σε ορεινούς και δυσπρόσιτους Δήμους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα Βίκυς Ευταξά, η οποία με απόφασή της προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπών πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτιρίων και ελέγχου της μη δομικής τρωτότητας κτιρίων και εγκαταστάσεων αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη (25/11/2014) τα μέλη της επιτροπής παρουσία της Γενικής Γραμματέα και του Δημάρχου Περικλή Μίγδου, επισκέφθηκαν την Τ.Κ. Άνω Καλεντίνης και διενήργησαν τους
απαιτούμενους ελέγχους στα κτίρια που στεγάζουν σχολικές μονάδες, το Δημοτικό κατάστημα και την εκκλησία, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανέλθουν στην περιοχή για να ελέγξουν τα δημόσια κτίρια και στους άλλους οικισμούς του Δήμου Δ. Καραϊσκάκη .

Ο προσεισμικός έλεγχος αποσκοπεί στην εκτίμηση του επιπέδου της ασφάλειας που παρέχουν τα Δημόσια και κοινωφελή κτίρια στην περίπτωση πιθανόν σεισμικών δράσεων και από τα αποτελέσματά του προσδιορίζονται οι προτεραιότητες για τον περαιτέρω έλεγχο ή την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων από τους αρμόδιους φορείς.

Το πρόγραμμα Προσεισμικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικης Μακεδονίας συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Δήμο Νεστορίου στην Καστοριά

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ