Γουριανά: Το Μουσικό Σχολείο αρχίζει τη δράση του


Περίπου τον Δεκέμβριο του 2013 είχαν παραδοθεί τα Μουσικά όργανα και το εκπαιδευτικό υλικό

Τα Μουσικά όργανα και το εκπαιδευτικό υλικό, είναι πλέον στη διάθεση όλων των πολιτών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και όλα είναι έτοιμα, ύστερα από έντονες προσπάθειες και κόπους λίγων ανθρώπων, ώστε εκεί να λειτουργήσει και να αρχίσει τη δράση του το Μουσικό Σχολείο. -ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ


Βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί εκεί το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακής Μουσικής και Εκπαίδευσης. Ο Φάνης Γιαννακούλης είναι ο άνθρωπος που από την αρχή πίστεψε σ' αυτή την ιδέα και απ ότι γνωρίζουμε έδωσε σκληρές μάχες με στόχο την υλοποίησή της, σε πείσμα πολλών αντιξοοτήτων...

Φυσικά σ' αυτή την προσπάθεια είχε την συμπαράσταση μερικών φίλων του, οι οποίοι συνέδραμαν στο όλο εγχείρημα ώστε το Μουσικό Σχολείο στα Κεντρικά Τζουμέρκα να είναι σήμερα μια πραγματικότητα.

Στη πρώτη του φάση το όνειρο πραγματοποιήθηκε, απομένει τώρα να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και είμαστε σίγουροι ότι με το πείσμα των ανθρώπων που παλεύουν για αυτή την προσπάθεια, η Μουσική Σχολή θα βρει γρήγορα τον δρόμο της και θα δικαιολογήσει τους εμπνευστές τους.... Το αξίζουν άλλωστε τα Τζουμέρκα!!

Το έργο της Μουσικής Σχολής στα Γουριανά Άρτας, είναι ενταγμένο στο «ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ», το οποίο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται από το 2011 στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007 – 2013, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων των δύο χωρών, οδεύει σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωσή του. 

Λίγα λόγια για τα Γουριανά


Τα Γουριανά είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται σε μια από τις χαμηλές πλαγιές των Τζουμέρκων στο νομό Άρτας. Στο βάθος του χωριού κυλάει ο Άραχθος ποταμός. Είναι ένα όμορφο αλλά και ιστορικό χωριό του ορεινού και κατάφυτου όγκου της Τζούμας, η οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση στη περιοχή των Τζουμέρκων.

Η Τζούμα είναι ανάμεσα στο άνυδρο Ξηροβούνι και στα επιβλητικά Τζουμέρκα, και στην οποία υπάρχουν επίσης διάσπαρτα και αραιοκατοικημένα πια χωριουδάκια της πανέμορφης αυτής περιοχής.

Δείτε φώτο από τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας

 

 



 

 



 

 



ΓΟΥΡΙΑΝΑ ΑΡΤΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Ι Μ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης