ΑΡΤΑ: ...Έκαψαν ζωντανό έναν σκύλο


Στο προφίλ του στο facebook ένας νεαρός τσιγγάνος – πιθανότατα κάτοικος Άρτας – δημοσίευσε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 το βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ στο οποίο δύο άντρες που είναι και εκείνοι Ρωμά (ο ένας εκ των δύο σίγουρα ανήλικος) καίνε (!) ζωντανό έναν σκύλο.


 
Ο πιτσιρικάς κρατάει το δύστυχο ζώο μ’ ένα πράσινο σχοινί. Ο δεύτερος και μεγαλύτερος στην ηλικία αφού περιλούζει το σκυλί με εύφλεκτη ουσίας του βάζει φωτιά και το μικρό αγόρι αφήνει το σχοινί ενώ το σκυλί φεύγει ουρλιάζοντας καθώς καίγεται το σώμα του.
Από τη γλώσσα ή τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν οι δράστες δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτό το έγκλημα συνέβη στην Ελλάδα. Πάντως το www.zoosos.gr έστειλε τα στοιχεία του συγκεκριμένου προφίλ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Στο προφίλ με το όνομα Babis Papadhmhtrioy δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο βίντεο.
Θυμίζουμε πέραν της τραγικότητας του βασανιστηρίου στο οποίο υπέβαλαν αυτό το πλάσμα τα δύο αγόρια - για να κάνουν πλάκα - απαγορεύεται η δημοσιοποίηση και στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν βασανισμό ζώου. Ακόμα και αν δεν εντοπιστούν δηλαδή οι δράστες εις βάρος του διαχειριστής του συγκεκριμένου προφίλ οφείλει η Εισαγγελία να ασκήσει δίωξη.
Αν είναι κάτω των 18 ετών αντί αυτού διώκονται οι γονείς του για παραμέληση ανηλίκου. Αυτό το φρικτό βίντεο το ανεβάσαμε στο youtube γιατί είναι βέβαιο ότι το προφίλ του συγκεκριμένου χρήστη από τις αναφορές των φιλόζωων θα σταματήσει να υπάρχει.
Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012
Ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» στο άρθρο 16, που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων, τονίζει ξεκάθαρα ότι:
β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ