Σύσκεψη για το κυκλοφοριακό στην πόλη της Άρτας


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη της Άρτας, και ειδικά, όσον αφορά την κατάσταση στους  πεζόδρομους της πόλης μας.



Στην σύσκεψη περεβρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων κ.κ. Μπαλάγκας, Καραγεώργος, Παπάζογλου και Λιόντος, κλιμάκιο της Ασυνομικής Δ/νσης Άρτας με επικεφαλή τον Ταξίαρχο κ. Σκούμα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ΄Αρτας κ. Χουλιάρα, τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Κεφάλα, τον πρόεδρο των ΤΑΞΙ Άρτας κ. Κέφη και τον πρόεδρο των φορτοταξί Άρτας κ. Κομμιώτη.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, έκανε λόγο για την απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρείται, τονίζοντας ότι: «ειδικά στον πεζόδρομο της οδού Σκουφά, καθώς δεν τηρείται κανένα ωράριο, όσον αφορά την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων στα καταστήματα, και της  διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων, χωρίς καμία σχετική άδεια».

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων από όλους τους φορείς και τοποθετήσεις από μέρους της κάθε πλευράς, με κοινό στόχο τη βελτίωση της κατάστασης, αλλά ταυτόχρονα και την εξυπηρέτηση όλων  των  κοινωνικών ομάδων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την πρόταση  του Δημάρχου Αρταίων τονίζοντας ότι: «θα πρέπει να εφαρμοσθεί άμεσα , η υπ’αριθ. 293/23-5-2011 κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, για τη χρήση πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αρταίων», η οποία προβλέπει:

•Την κυκλοφορία οχημάτων ανεφοδιασμού καταστημάτων, από τις ώρες 08:00 έως 10:00 & 13:30 έως 15:00, η κυκλοφορία οχημάτων ανεφοδιασμού καταστημάτων, κατοικιών και λοιπών αναγκών.
•Όλο το 24ωρο, μόνον η κίνηση δικύκλων (ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων) και αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν νόμιμο χώρο στάθμευσης και για να εξυπηρετηθούν πρέπει υποχρεωτικά να διέλθουν από κοινόχρηστους χώρους (πεζόδρομοι - πλατείες).

Οι ιδιοκτήτες αυτοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια εισόδου. Την άδεια εισόδου εκδίδει ο Δήμος Αρταίων, (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών), αφού προσκομίσουν το Διάγραμμα Κάλυψης της Οικοδομικής Άδειας (θεωρημένο από την αρμόδια Πολεοδομία), στο οποίο να είναι χαρακτηρισμένος ο χώρος στάθμευσης.

Επίσης επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η διέλευση των μονίμων κατοίκων εφ’ όσον υπάρχει σοβαρός λόγος και έχουν εφοδιαστεί με ειδική άδεια εισόδου, την οποία θα εκδίδει ο Δήμος Αρταίων, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνιμης κατοικίας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ