Βρετανικά μαχητικά απογειώθηκαν από την Κύπρο

Βρετανικό Τορνέιντο ετοιμάζεται να απογειωθεί από τη βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου

Προ των πυλών οι επιδρομές εναντίων των τζιχαντιστών 

 Δύο βρετανικά αεριωθούμενα πέταξαν το Σάββατο πάνω από το Ιράκ και είναι έτοιμα να πλήξουν στόχους, στην πρώτη αποστολή τους αφότου το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε την άδεια για πλήγματα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.



Ρεπόρτερ του Reuters στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου είδε δύο αεριωθούμενα Τορνέιντο να εγκαταλείπουν τη βάση στις 07:25 ώρα Γκρίνουιτς (09:25 ώρα Ελλάδας), τα οποία ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού. Περίπου επτά ώρες αργότερα επέστρεψαν στην Κύπρο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως έπειτα από την έγκριση του κοινοβουλίου που δόθηκε χθες, Τορνέιντο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζουν να πετάνε πάνω από το Ιράκ και είναι τώρα έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε επιθετικό ρόλο και όταν αναγνωριστούν οι κατάλληλοι στόχοι», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας.

«Θα δώσουμε μια επικαιροποίηση για τη δραστηριότητα όταν είναι κατάλληλο να το κάνουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Εξι αεριωθούμενα Τορνέιντο, που κανονικά εδρεύουν στη βάση Μάρχαμ της RAF στη Βρετανία, σταθμεύουν στην Κύπρο από τον Αύγουστο. Τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχουν εμπλακεί στη συλλογή πληροφοριών και στην αναγνώριση πάνω από το Ιράκ.

Είναι η πρώτη φορά που βρετανικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το Ιράκ σε ένοπλη δράση αφότου το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε μεγάλες περιοχές του βορείου Ιράκ τον Ιούνιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται ενός στρατιωτικού συνασπισμού εναντίον της ισλαμικής οργάνωσης τον οποίο υποστηρίζουν κάποιες χώρες του Κόλπου και ευρωπαϊκές χώρες.

tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης