Ντον Τζοβάνι και Φίγκαρο κάτω από τη γη

Φορώντας τα ειδικά μεταλλικά κράνη, τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης προσέφεραν στους θεατές ένα μουσικό ταξίδι

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

 Η μουσική από την πασίγνωστη όπερα του Μότσαρτ «Οι γάμοι του Φίγκαρο» αντήχησε χθες σε βάθος 16 μέτρα κάτω από τη γη, στον σταθμό-γιαπί «Πανεπιστήμιο» του μετρό Θεσσαλονίκης.



Φορώντας το ειδικό, μεταλλικό κράνος για λόγους ασφάλειας, οι μουσικοί εμφανίστηκαν ενώπιον 260 τυχερών θεατών, οι οποίοι απόλαυσαν μια ιδιαίτερη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στον υπό κατασκευή σταθμό που άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό.

Η εκδήλωση εγκαινίασε την πολιτιστική συνεργασία της ΚΟΘ με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλους σταθμούς.

Παρών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε ότι η εκδήλωση αυτή «είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία, χάρη στην οποία ο κόσμος θα αντιληφθεί τι είναι αυτό το μεγάλο έργο και θα συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες που έχει για να γίνει» και δεσμεύτηκε ότι παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν σε άλλους σταθμούς.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας, σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το μετρό να έχει ολοκληρωθεί το 2018, ενώ ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το έργο εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, οι οποίοι θα επιταχυνθούν.
 
Μότσαρτ

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Ιωάννη Ζγούρα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έδωσε μια συναυλία, διάρκειας μισής ώρας, με την Εισαγωγή από την όπερα «Ντον Τζοβάνι» και την Εισαγωγή από την όπερα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και το IV μέρος από τη «Συμφωνία αρ. 9» του Αντονιν Ντβόρακ, γνωστή και ως Συμφωνία του Νέου Κόσμου.

Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Στ. Καλαφάτης (ΝΔ), Θ. Καράογλου (ΝΔ), Δ. Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Θ. Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ), ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρ. Σάντερς, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, μέλος της διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της ΚΟΘ, Κων. Ζέρβας κ.ά.

Ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και 3ης Σεπτεμβρίου, απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ritzal@pegasus.gr

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ