Μογκερίνι: Ιδού η Ιταλίδα 40αρα, νέα πρώτη κυρία της ΕΕ


Με σπουδές για το Ισλάμ - Με ωραίο σύζυγο ονόματι Ματέο και 2 κορούλες αψηφά τους επικριτές της!

Η Φεντερίκα Μογκερίνι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1973 και είναι η νεώτερη Υπουργός Εξωτερικών στην πολιτική Ιστορία της Ιταλίας. Κόρη κινηματογραφιστή της Τσινεσιτά, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο La Sapienza με το διδακτορικό της στο Ισλάμ.  (φώτο)
 
 
Θα την δείτε σε πολύ παλιά φωτογραφία της με τον Γιάσερ Αραφάτ, ενώ νεαρή ακόμη μπήκε στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας Democrats of the Left που περιλαμβάνει και αρκετούς τέως κομμουνιστές.



Η Φεντερίκα που ξεκίνησε μελαχρινή εγινε καστανή για να καταλήξει ξανθιά στην υπουργική της φάση, είναι μία μορφωμένη Ιταλίδα μεσαίας τάξης που ασχολήθηκε με πάθος με την πολιτική από νωρίς και ειδικότερα με τις διεθνείς σχέσεις του κόμματός της. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 2008.


Με τον απερχόμενο Βαν Ρομπέι οι δύο "νέοι": μία Ιταλίδα και ένας Πολωνός σε πολύ υψηλές θέσεις και νέες ισορροπίες

Εδώ και μερικούς μήνες η Ιταλίδα Υπουργός Εξωτερικών, εντυπωσίασε με τα Αγγλικά της και τα Γαλλικά της, κάτι σπάνιο γιά Ιταλό που συνήθως έχουν έντονη κακή προφορά στις ξένες γλώσσες. 
 
Στο βιογραφικό της, θα δούμε οτι μιλάει και λίγα Ισπανικά. Ασφαλώς, όλες οι ξένες γλώσσες ευπρόσδεκτες για μία επικεφαλής της διπλωματίας που θα εκπροσωπεί 28 χώρες της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο.






Στενή φίλη και δεξί χέρι του Ματέο Ρέντζι


Τέως μελαχρινή λιγότερο γοητευτική η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας
Για την Le Monde τώρα, η Federica Morgherini  είναι «μία θλιβερή σελίδα» - εγραφε πριν απο μερικές μέρες η εγκριτη εφημερίδα - για την Ευρώπη, κυρίως λόγω της έλλειψης εμπειρίας της... Θα πρόσθετα εγώ και επειδή είναι γυναίκα; Πάντως η προσέγγιση της νεαρής Υπουργού Εξωτερικών στο θέμα της Ουκρανίας, όπου εμφανίστηκε μάλλον κοντά στον Πούτιν, δυσαρέστησε πολλές Κεντοευρωπαϊκές χώρες που ήθελαν να μπλοκάρουν την υποψηφιότητα της φιλόδοξης Ιταλίδας με την περισσή αυτοπεποίθηση.




Παλιά φωτογραφία με τον Γιάσερ Αραφάτ


Μητέρα δύο μικρών κοριτσιών η κυρία Υπουργος είναι παντρεμένη  με τον Ματτέο Ρεμπεζάνι.



Με τον σύζυγο και τις δυο κορούλες της στην παραλία δεν ξεφυγε της προσοχής των παπαράτσι

Η Ευρωπαία αξιωματούχος εχει το δικο της blog το Blog Mog στο οποίο γράεφι οτι διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα και της αρέσει να ταξιδεύει παντού οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο . Να η ευκαιρία λοιπον να καλνει τα ταξίδια των ονείρων της αρκεί να συμεπριλάβει και τα όνειρα των Ευρωπαίων γιά μιά δίκαιη και πιο δυνατή Ευρώπη στον παγκόσμιο χάρτη.






Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου 

eirinika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης