Οι Έλληνες δημιουργούν Έλληνες


-Ένα απλό μα συνάμα όμορφο κείμενο που τα λέει όλα... 
-Ειδικά αφιερωμένο από το "ΑΕΤΟ" σε κάποιους ελληνάρες...

Τον μικρό Τζέι τον γνωρίσαμε στους φετινούς πανηγυρισμούς της Σέλτικ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όταν ο Γιώργος Σαμαράς τον πήρε αγκαλιά και έκαναν παρέα το γύρο του θριάμβου: Μια από τις πιο δυνατές ποδοσφαιρικές εικόνες της περασμένης σεζόν. 


Στη συνέχεια μάθαμε την πολυετή σχέση του με τον Έλληνα επιθετικό και τη φιλία τους που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όσο περισσότερο ήταν δυνατόν.

Ο Τζέι, εξαιτίας του Σαμαρά, αγαπάει και την Ελλάδα. Στα δικά του μάτια, η Ελλάδα είναι - ψηλή, με μακριά μαλλιά και γένια - ταλαντούχα, ανοιχτόκαρδη, ευγενική και γενναιόδωρη. Είναι σκέτη λεβεντιά!

Στα μάτια του Θανάση Αντετοκούνμπο η Ελλάδα είναι απλώς η χώρα του. Γνωρίζει τις δυσκολίες της όσο λίγοι. Έζησε τη σκληρή πλευρά της στο πετσί του. Και εξακολουθεί να την αγαπάει. Να νιώθει υποχρεωμένος απέναντι της.

 

Να ονειρεύεται, παρότι πλέον βρίσκεται στο κατώφλι του NBA, έτοιμος να ακολουθήσει τα χνάρια του αδελφού του (ο Θανάσης έγινε την περασμένη εβδομάδα ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς), τη στιγμή που θα παίξει για την Εθνική Ελλάδος. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή μαζί με το άσχημο πρόσωπο μιας μπερδεμένης χώρας, γνώρισε το όμορφο πρόσωπο της ανθρώπινης καλοσύνης.

Προτίμησε να εστιάσει εκεί. Και να γυρίσει την πλάτη του στον παραλογισμό και την μισαλλοδοξία.
Η σημερινή Ελλάδα ως κράτος δεν δημιουργεί Έλληνες. Δημιουργεί νεοέλληνες ή εν δυνάμει μετανάστες. Τους Έλληνες τους δημιουργούν οι Έλληνες. Με εγκαρδιότητα, χαμόγελο και ουσιαστική ζεστασιά. Με πληθωρικότητα, μεγάλες αγκαλιές, ακόμα μεγαλύτερα τραπέζια, θόρυβο, και γλέντι. Το είδος του γλεντιού που ενσωματώνει τον περαστικό και τον κάνει να νιώθει οικογένεια.

Τους Έλληνες τους δημιουργούν αυτοί οι Έλληνες που δεν μισούν μέσα τους τους ξένους (όπως τραγουδάει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης), δεν πιστεύουν σε καμία ελληνική ανωτερότητα και κυρίως δεν πιστεύουν σε καμία αλλότρια κατωτερότητα. Δεν έχουν βαρύγδουπες θεωρίες για τη ζωή και τον κόσμο, ούτε δρουν με κάποιο βαθύ, ανώτερο κίνητρο. Δρουν μονάχα από ενστικτώδη ανθρωπιά.


Ο μικρός Τζέι δεν έχει έρθει ποτέ στη χώρα μας. Οι φασίστες του Μιχαλολιάκου μάλλον την έχουν γυρίσει ολόκληρη, είτε για ψηφοθηρικούς λόγους, είτε για να κάνουν τα γυμνάσια τους. Αναρωτιέμαι όμως, ποιος από τους δυο, ο Τζέι ή οι φασίστες, γνωρίζει καλύτερα την αληθινή Ελλάδα;


contra.gr


 http://gzt-cdn3.wefiles.net/sites/default/files/styles/mundial_article/public/article/2014-06/1124049.jpg?itok=Ix3yV-oO

Προχθεσινές φώτο από Βραζιλία, οι δύο τελευταίες


Σχόλια

  1. Τους Έλληνες τους δημιουργούν οι Έλληνες ! Μείνε εκεί ! Μην δημιουργείς μόνος σου μισαλοδοξία προσπαθόντας να ''μεταφράσεις'' ... το παραπέρα ! Μείνε στα γεγονότα ''τα καλά'' και να είσαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ περισσότεροι οι αποδέκτες ! ... Θα μπορώ κι εγώ να το προωθήσω κοινοποιώντας το ! Τώρα δεν μπορώ ! ... όχι ολόκληρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που βλέπεις φίλε Γιάννη τη μισαλλοδοξία; Πιθανόν κάτι στο κείμενο να μη σου πηγαίνει... Απόψεις είναι αυτές που εκφράζεις και φυσικά τις καταγράφουμε...!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ