Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στο Μενίδι


Υπεγράφη η απόφαση για την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης της Αιτωλοακαρνανίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η ακτή του Μενιδίου για πρώτη φορά κρίνεται ακατάλληλη.

 
Με βάση, λοιπόν, στοιχεία και έγγραφα, όπως και την υγειονομική παρακολούθηση των ακτών κολύμβησης, τις επικρατούσες τοπικές συνθήκες κλπ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, υπέγραψε πριν από λίγες μέρες την απόφαση για την καταλληλότητα των θαλασσίων υδάτων και ακτών κολύμβησης του νομού Αιτωλοακαρνανίας για το 2014.
 
 Σε αυτή την απόφαση αναφέρεται ρητά: "Απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλο το μήκος ακτής Μενιδίου ΤΚ Μενιδίου Δήμου Αμφιλοχίας".

   Η απόφαση αποτελεί αναμφίβολα τεράστιο πλήγμα για τους καταστηματάρχες της παραλίας, τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, που περιμένουν το καλοκαίρι και τους επισκέπτες, που κατά κύριο λόγο είναι Αρτινοί. Πολλοί από αυτούς, διαθέτουν κάποιο εξοχικό στο Μενίδι ή πηγαινοέρχονται με αυτοκίνητο ή λεωφορείο για μπάνιο.
 
Τα τελευταία χρόνια, το Μενίδι, όπως και η Κορωνησία έγιναν ξανά πόλος έλξης των λουομένων από την Άρτα και τα γύρω χωριά. Βλέπετε, η κρίση, η τιμή των καυσίμων, το κόστος μετακίνησης δεν επιτρέπει σε όλους να έχουν την ευχέρεια να διαθέσουν ένα 20ευρο για βενζίνη για το "Πρεβεζάνικο"....
 
 Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, ορίζονται ως κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής κατάστασης της ακτής, οι παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο:


πηγή tilevoasartas.blogspot.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης