Η Εθνική έχασε τη μεγάλη ευκαιρία


Η Κόστα Ρίκα προκρίθηκε στα πέναλτι στις «8» του Μουντιάλ

Τέλος, η Κόστα Ρίκα νίκησε 5-3 στα πέναλτι και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση. Κρίμα για την εθνική, που επιστρέφει πλέον στην Αθήνα.


Εύστοχα και τα πέντε πέναλτι για την Κόστα Ρίκα με Μπόρχες, Ρουίζ, Γκονζάλες, Κάμπελ και Ουμάνια - Μοιραίος για την Ελλάδα ο Γκέκας - Έχασε το τέταρτο πέναλτι για την Ελλάδα μετά τα τρία εύστοχα από Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλο και Χολέμπας - Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1

 Το πρώτο σουτ στο παιχνίδι ανήκει στην Εθνική μας ομάδα και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 2΄. Δύο λεπτά αργότερα, στο 4΄, ο Γκαμπόα δοκίμασε το πόδι του στέλνοντας την μπάλα μακριά από την εστία του Καρνέζη.

Στην Κόστα Ρίκα ανήκε η πρώτη σοβαρή επιθετική ενέργεια με σουτ του Μπολάνιος μέσα από την περιοχή στο 7΄. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 12΄, απάντησε ο Χριστοδουλόπουλος που αποφάσισε να δοκιμάσει εκ νέου το πόδι του χωρίς όμως να ανησυχήσει και πάλι τον Νάβας.

Το ορώτο κόρνερ στο παιχνίδι ήρθε στο 15΄ και ήταν για την Ελλάδα με τον Παπασταθόπουλο να μην πιάνει καλά την κεφαλιά με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας.

Επόμενη καλή στιγμή για την εθνική στο 28΄ για την ομάδα μας με σουτ του Καραγκούνη έξω από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, όμως, ήρθε στο 37΄ πάλι για την Ελλάδα όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή ύστερηα από σέντρα του Χολέμπας αλλά ο Νάβας κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Το δεύτερο ξεκίνησε με φάση για άλλη μια φορά της εθνικής, με κεφαλιά του Σαμαρά μετά από φάουλ του Χολέμπας στο 47΄ που όμως κατέληξε στα χέρια του Νάβας.

Όμως το σκορ άνοιξαν οι Κοσταρικανοί κόντρα στη ροή του αγώνα με σουτ του Ρουίζ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 52ο λεπτό.

 Ένα λεπτό αργότερα ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε πέναλτι καθώς η μπάλα χτύπησε εμφανώς στο χέρι του αλλά την παράβαση δεν είδε ο Αυστραλός διαιτητής της αναμέτρησης.

Σε μια πρώτη κίνηση αμέσως μετά το γκολ ο Σάντος έβγαλε τον Σάμαρη στο 58΄ και στη θέση του πέρασε τον Μήτρογλου ενώ από το 66΄ η αντίπαλος της εθνικής συνεχίζει με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντουάρτε.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 69΄, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε τη δεύτερη κίνησή του αλλάζοντας τον Σαλπιγγίδη με τον Γκέκα. Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Σάντος ο Κατσουράνης αντί του Μανιάτη στο 78΄.

Και ήρθε στις καθυστερήσεις ο Παπασταθόπουλος για να ισοφαρίσει το σκορ με κοντινή προβολή μετά από σουτ του Γκέκα για να κάνει το 1-1 ενώ μετά από δύο λεπτά ο Νάβας έδιωξε με υπερένταση κεφαλιά του Μήτρογλου από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σάντος ακολούθησε την επιτυχημένη «συνταγή» της Ακτής Ελεφαντοστού και ξεκίνησε με τον Καρνέζη στο τέρμα, καθώς, τελικά, κρίθηκε έτοιμος 100% μετά τον τραυματισμό του στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- ξεκίνησαν οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας.

Ο Μανιάτης σε ρόλο εξαριού, εσωτερικοί μέσοι οι Καραγκούνης και Σάμαρης (ο Κονέ είναι τραυματίας), αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαμαράς..



Στον αντίποδα, η Κόστα Ρίκα του Χόρχε Λουίς Πίντο ξεκίνησε με τον Νάβας στο τέρμα και οι υπόλοιποι θα είναι οι Ουμάνια, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Τεχέδα, Μπόρχες, Ντίας, Ρουίς, Κάμπελ και Μπολάνιος.


protothema.gr


 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ