Γιαννιτσά: Πίσω από την τραγωδία κρύβεται μια θλιβερή ιστορία


Τα συσσωρευμένα οικογενειακά προβλήματα, ο κλειστός χαρακτήρας του και η ανασφάλεια που είχε ως έφηβος έκαναν το ήδη μεγάλο άγχος του εν όψει των Πανελλήνιων εξετάσεων να φαντάζει αβάσταχτο

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να λυτρωθεί από όλα όσα βασάνιζαν την ψυχή του, ένας 19χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά Πέλλας έδωσε τέλος στη ζωή του!


Ο άτυχος νεαρός ξεκίνησε χθες λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί από το σπίτι του με κατεύθυνση το 1ο Γενικό Λύκειο, όπου θα έδινε εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ομως δεν έφτασε ποτέ εκεί, αφού άλλαξε πορεία πηγαίνοντας «γραμμή» σε μια οικοδομή που βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα από το σχολείο, έτοιμος να υλοποιήσει αυτό που είχε στο ταραγμένο μυαλό του. Ανέβηκε με βήματα σταθερά στον πέμπτο όροφο από όπου έκανε βουτιά στο κενό, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά κατάγματα σε όλο του του σώμα.

Σκηνή φρίκης

Εντρομοι, όσοι είδαν τη φρικιαστική σκηνή ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας και το πλήρωμα παρέλαβε το άτυχο παιδί σε σοβαρή κατάσταση. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Αφού διασωληνώθηκε, το ασθενοφόρο κατευθύνθηκε εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς όμως υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του και λίγο πριν φτάσει στο Ιπποκράτειο άφησε την τελευταία του πνοή. Οι γιατροί του νοσοκομείου παρέλαβαν τον νεαρό νεκρό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Βορείου Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρύδου, ο μαθητής ήταν πολυτραυματίας, αφού έφερε κατάγματα στον θώρακα, στους πνεύμονες, στο κεφάλι και είχε ανοιχτή λεκάνη. Η διοικήτρια εξέφρασε την οδύνη της ίδιας και των συναδέλφων της για το τραγικό περιστατικό, την στιγμή που η κοινωνία των Γιαννιτσών έχει υποστεί ισχυρό σοκ. Στο πένθος επίσης έχει βυθιστεί ολόκληρη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, ενώ οι γονείς του άτυχου 19χρονου είναι απαρηγόρητοι.

Οπως έγινε γνωστό από κύκλους της Αστυνομίας, πίσω από την τραγωδία κρύβεται μια θλιβερή ιστορία. Ο πατέρας του 19χρονου, που μάλιστα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης, ενώ ή μητέρα του είναι τυφλή.

Οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, στο οποίο φοιτούσε ο αυτόχειρας, επιβεβαίωσαν ότι ουδέποτε ο μαθητής έδωσε το «παρών» στον χώρο του σχολείου το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις. Οπως σημειώνουν, είχε χάσει μια χρονιά λόγω απουσιών και για τον λόγο αυτό φοιτούσε στη Γ' Λυκείου -αν και 19 ετών- και δεν είχε δείξει ότι είχε ιδιαίτερο άγχος με τις πανελλήνιες, οι οποίες δεν φαινόταν να τον απασχολούν ιδιαίτερα. Είχε μετακομίσει με την οικογένειά του από τη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν, στην πόλη των Γιαννιτσών πριν από περίπου τρία χρόνια.

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν μέσα από τις καταθέσεις που θα πάρουν να ρίξουν φως στα αίτια της αυτοκτονίας. Σημειώνεται ωστόσο ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή (λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων) ακούγονται δυσάρεστα περιστατικά με μαθητές οι οποίοι, μη μπορώντας να καταπολεμήσουν το άγχος των πανελληνίων, οδηγούνται σε ακραίες πράξεις.
madata.gr - Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης