Στην Άρτα το μεσημέρι ο Βενιζέλος


"Η δημιουργική Ελλάδα υπάρχει στην Περιφέρεια"

Από την Άρτα ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας ότι «η δημιουργική Ελλάδα υπάρχει κυρίως στην περιφέρεια και πρέπει να την βγάλουμε στο προσκήνιο».


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ΔΣ, αλλά και στελέχη της συνεταιριστικής επιχείρησης. Επίσης τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Γιώργος Βερνίκος, Συλβάνα Ράπτη και Αφροδίτη Άλ Σάλεχ.


Μετά το πέρας της επίσκεψης στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, ο κ Βενιζέλος  δήλωσε ότι ο Συνεταιρισμός αυτός είναι ένα από τα πιο ισχυρά σήματα στην ελληνική πτηνοτροφία και κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στην αγορά

Και χαίρομαι γιατί διαπίστωσα σήμερα ότι υπάρχει ένα πνεύμα το οποίο είναι σύγχρονο, ανταγωνιστικό κι αυτό διασφαλίζει δουλειά στις επιχειρήσεις που είναι συνεταιρισμένες, στους υπαλλήλους του συνεταιρισμού, αλλά και προστιθέμενη αξία για όλη την περιοχή. ​

Η ελληνική πτηνοτροφία και γενικότερα η ελληνική κτηνοτροφία, όπως είπαμε και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Τσαυτάρη που είναι μαζί μου, έχει τεράστιες προοπτικές.

Το εθνικό μοντέλο ανάκαμψης δεν είναι κάτι το θεωρητικό, δεν είναι μια δέσμη καλών ιδεών, είναι πρακτικό, καθημερινό. Και εδώ βλέπουμε πώς μπορούμε να πατήσουμε στην παράδοση - γιατί ο Συνεταιρισμός έχει ζωή 50 ετών - και να βαδίσουμε προς το μέλλον με σύγχρονους όρους σαν μια ουσιαστικά ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα μετά την κρίση υπάρχει, αντέχει και κερδίζει το χαμένο έδαφος.

Βενιζέλος: «Να βγάλουμε τη δημιουργική Ελλάδα στο προσκήνιο»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Συνεταιρισμού, Παναγιώτης Κιρτσάς, έθεσε θέματα οικονομικά και ασφάλισης των εργαζομένων, που -όπως σημείωσε- εκκρεμούν, για να λάβει από τον κ. Τσαυτάρη την απάντηση ότι αύριο κατατίθεται τροπολογία, όπως είχε ο ίδιος δεσμευτεί, που δίνει λύση στα ζητήματά τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί ξεκινάει την προεκλογική περιοδεία από την Άρτα, απήντησε:

Ε. Βενιζέλος: "Ήθελα πάντα να έρθω στην Άρτα γιατί έχω πολύ καλούς φίλους και γιατί η περιοχή είναι αυθεντική και ασχολείται με τα πραγματικά θέματα των πραγματικών ανθρώπων. Είναι αυτό που μας λείπει στην Ελλάδα. Kαι χαίρομαι γιατί βρίσκομαι στην Άρτα, όχι για λόγους προεκλογικούς, αλλά για να ενισχύσω τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις. Η δημιουργική Ελλάδα υπάρχει κυρίως στην περιφέρεια. Και πρέπει να τη βγάλουμε στον προσκήνιο. Kαι οι εκλογές, οι τοπικές, οι περιφερειακές και οι ευρωπαϊκές είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε αυτή την Ελλάδα και να φύγουμε από τη μιζέρια, τον μικροκομματισμό και τη γκρίνια".

Ακολούθως στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό" έγινε συζήτηση με τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα. Σχετικά με αυτή την εκδήλωση θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας. 

Ο κ. Βενιζέλος το απόγευμα της Κυριακής αναχώρησε για τα Γιάννινα συνοδευόμενος από το κυβερνητικό κλιμάκιο και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης