Η πτήση του Boeing «έληξε» στον Ινδικό Ωκεανό


Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ενημέρωσε τους συγγενείς των επιβατών του Boeing ότι η πτήση «έληξε» στον Ινδικό Ωκεανό.


Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροσκάφος πραγματοποίησε «βουτιά» στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στο Περθ.

Η Malaysian Airlines ανακοίνωσε στους συγγενείς των 239 επιβατών ότι θα πρέπει να υποθέσουν «χωρίς αμφιβολία» ότι η εξαφανισμένη πτήση έχει χαθεί και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου και από τότε οι αρχές της Μαλαισίας, σε συνεργασία με άλλες χώρες, δεν είχαν καταφέρει να βρουν τα ίχνη του.



Οι έρευνες

 Βρέθηκαν συντρίμμια του μοιραίου boeing - Εξετάζονται από τις αρχές

Δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό, «αγγίζουν» οι δυνάμεις της Αυστραλίας που ερευνούν τον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ενδεχομένως μέσα στις επόμενες 24 ώρες να έχει επιτευχθεί η περισυλλογή τους, ώστε να λυθεί το μυστήριο.

Τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι  κινεζικό αεροπλάνο που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε «αντικείμενα» στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι παρατηρήσεις έγιναν από στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Ιλιούσιν-76 που έχει σταλεί από τις κινεζικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται με τη συμμετοχή πολλών χωρών. Κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν τη Δευτέρα στη διεθνή επιχείρηση. Σε μια συγκεκριμένη περιοχή στη θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής φέρεται πως έχουν εντοπιστεί από δορυφόρους μεγάλα αντικείμενα, ωστόσο οι ομάδες αναζήτησης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα ανακτήσουν.

Ένα θαλάσσιο κομμάτι 2.500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ είναι το σημείο που πιθανόν θα είχε συντριβεί το αεροπλάνο εάν συνέχιζε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του.

Βάσει εικόνων που έχουν σταλεί από κινεζικούς και πρόσφατα γαλλικούς δορυφόρους, η περιοχή αναζήτησης έχει περιοριστεί σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, έκανε λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία» και είπε ότι υπάρχουν «νέες ελπίδες πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη».

Ο υπουργός Μεταφορών, Γουόρεν Τρας, δήλωσε ότι τα στοιχεία από τον γαλλικό δορυφόρο δείχνουν πως η θέση των αντικειμένων βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτή που είχε υπολογιστεί βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον γαλλικό δορυφόρο, η περιοχή αναζήτησης φέρεται πως είναι 850χλμ βόρεια από αυτή που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες.

«Δεν είναι στην περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως το πιο πιθανό σημείο όπου βρίσκεται το σκάφος», δήλωσε ο Τρας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Ωστόσο πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εκδοχές. Βασιζόμαστε, υποθέτω, σε οποιαδήποτε πληροφορία βοηθά στις προσπάθειές μας να βρούμε το μέρος όπου θα επικεντρώσουμε τις έρευνές μας»
κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ
 http://news.in.gr
 tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ