Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Η ρώσικη αρκούδα βρυχάται στην Κριμαία

Η περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο στη Συμφερόπολη είχε γίνει πεδίο έντασης με συγκρούσεις διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών ( Πηγή: (ΕΡΑ))

Ενοπλοι έχουν καταλάβει την τοπική Βουλή 

Πεδίο εντάσεων η Συμφερόπολη με συγκρούσεις των αντιμαχόμενων διαδηλωτών που διακρίνονται σε αυτούς με τις ρώσικες και σε αυτούς με τις ουκρανικές σημαίες 


 Με τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας να βράζουν μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς, η Κριμαία έχει γίνει θέατρο έντασης:

Ένοπλοι κατέλαβαν το κτίριο της τοπικής Βουλής, χωρίς ακόμη να είναι σαφές για ποιους πρόκειται, ενώ οι αναφορές μιλούν για κατάληψη και στο κτίριο της τοπικής κυβέρνησης.

Η ουκρανική αστυνομία τέθηκε σε υψηλό συναγερμό ενώπιον της κατάληψης του Κοινοβουλίου στην Κριμαία, όπως ανέφερε το υπουργείου Εσωτερικών.

Λίγο πέραν των συνόρων, υπενθυμίζεται, η Ρωσία έχει θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην πιο ισχυρή κίνησή της κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Επισήμως, η Μόσχα αναφέρει ότι η μέχρι πρότινος μη ανακοινωθείσα άσκηση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη χώρα.

Το πρωί της Πέμπτης, το ρωσικό Interfax ανέφερε ότι ομάδα ενόλπων κατέλαβε στο κτίριο της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης της Κριμαίας στην Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της επαρχίας.

Το ρωσικό πρακτορείο επικαλέστηκε την αναφορά τοπικού τατάρου ηγέτη, του Ρεφάτ Τσουμπάροφ, στο διαδίκτυο πως τα κτίρια «καταλήφθηκαν από ενόπλους που δεν φορούν διακριτικά». «Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα» ανέφερε ο Τσουμπάροφ.

Η περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο στη Συμφερόπολη είχε γίνει πεδίο έντασης την προηγούμενη ημέρα, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών -οι μεν υποστηρικτές της ανατροπής του Γιανουκόβιτς με ουκρανικές σημαίες, οι δε αντιτιθέμενοι στη «συμμορία του Κιέβου» με ρωσικές.

 tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου