Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Παραιτήθηκε το υπουργικό συμβούλιο


Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίας.


Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους τους υπουργούς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε για τελευταία φορά, όπως είπε, ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ, «λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που περνά η πατρίδα μας».


Η αποχώρηση των τεσσάρων υπουργών του ΔΗΚΟ (Υγείας, Ενέργειας, Άμυνας και Παιδείας) λόγω της διαφωνίας του κόμματος με τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, είχε ως συνέπεια να θέσουν και οι υπόλοιποι υπουργοί τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του κ. Αναστασιάδη, όπωςό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά τον κ. Στυλιανίδη, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από τους υπουργούς, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και των ανειλημμένων υποχρεώσεών του στο εξωτερικό, καθώς αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα για το Δουβλίνο, να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν ο ανασχηματισμός θα αφορά ολόκληρο το υπουργικό ή μόνο τους υπουργούς του ΔΗΚΟ.

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι κατέθεσε την παραίτησή του στον Πρόεδρο μαζί με όλους τους υπόλοιπους υπουργούς, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστασιάδη για τη συνεργασία των τελευταίων 12 μηνών.

«Αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα στον τόπο», είπε.
Ερωτηθείς αν θα υποβάλει παραίτηση και από το ΔΗΚΟ, ο κ. Λακκοτρύπης παρέπεμψε σε αυριανή του δήλωση.

Πηγές: ΑΠΕ, Φιλελεύθερος, ethnos.gr

Πηγη www.enikos.gr Πηγή: sigmalive.com
madata.gr - Πόπη Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου