Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Κατέλαβαν 2 αεροδρόμια στην Κριμαία οι Ρώσοι


Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.


Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη "μαχητών", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, το πρωί, ένοπλοι ανέλαβαν τον έλεγχο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Κριμαίας, της Συμφερούπολης, και περιπολούσαν τους χώρους του αλλά δεν μετακινήθηκαν προς τους τερματικούς σταθμούς των επιβατών και επέτρεψαν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι οι άνδρες, οι οποίοι φέρουν πλήρη εξοπλισμό μάχης και κρατούν πολυβόλα και αυτόματα όπλα, κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός του πύργου ελέγχου.

Ένας από αυτούς, ονόματι Βλαντίμιρ, είπε ότι είναι εθελοντής και τους βοηθάει, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Είμαι μαζί με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές... Βρισκόμαστε εδώ στο αεροδρόμιο για την τήρηση της τάξης. Θα καλωσορίσουμε τα αεροπλάνα με ένα ωραίο χαμόγελο--το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά", είπε.

Ο Βλαντίμιρ πρόσθεσε ότι παρ' ότι ο ίδιος και άλλοι εθελοντές υποστηρίζουν τις πράξεις των ενόπλων, δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.


 Real.gr
 madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου