Μετάλλια με κομμάτια μετεωρίτη στους Ολυμπιακούς του Σότσι


Από το μετεωρίτη Chelyabinsk 

Κομμάτια του μετεωρίτη Chelyabinsk, έχει ενσωματώσει η Ρωσία στα αναμνηστικά μετάλλια που θα δοθούν στους δέκα χρυσούς ολυμπιονίκες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι στις 15 Φεβρουαρίου.


Ο μετεωρίτης έπεσε πριν από ένα χρόνο ακριβώς σε μια λίμνη στα Ουράλια Όρη στην κεντρική Ρωσία. Ο βράχος διαμέτρου 1,5 μέτρου, ανασύρθηκε στη συνέχεια από την παγωμένη λίμνη Chebarkul.



Περίπου 40 ακόμη μετάλλια με κομμάτια του μετεωρίτη θα πουληθούν σε ιδιώτες συλλέκτες.

Η έκρηξη του αστεροειδή πάνω από την Ρωσία, απελευθέρωσε τόση ενέργεια, όση περίπου 500.000 τόνοι εκρηκτικού TNT, στέλνοντας ένα ωστικό κύμα δύο φορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι στην περιοχή Chelyabinsk.

Κομμάτια του μετεωρίτη ενσωματώθηκαν στο κέντρο του κάθε αναμνηστικού μεταλλίου από ειδικούς σε ένα εργαστήριο στο Ζλάτουστ, στην περιοχή Chelyabinsk, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τα δελτία ειδήσεων της Ρωσίας έδειξαν σε βίντεο τον τρόπο κατασκευής των μεταλλίων (στα ρωσικά).

Το σημείο όπου έπεσε ο μετεωρίτης
Το σημείο όπου έπεσε ο μετεωρίτης

Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, Novvy Region μετέδωσε πως η τεχνική της μεταλλο- χειροτεχνίας, χρονολογείται από το 1815 και είναι πολύ επίπονη.

Τα ειδικά μετάλλια θα έχουν μια προστατευτική επικάλυψη νικελίου και θα κοσμούνται με χρυσό και ασήμι.

Συνολικά 1.400 μετάλλια θα απονεμηθούν στους αγώνες στο Σότσι, που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα και περίπου 100 ακόμη θα διατηρηθούν στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Πηγή: BBC
 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης