Το Βέλγιο ανακαλύπτει την Ελληνική διατροφή


«Ανακαλύπτω την Ελλάδα την Ελληνική Διατροφή και τα Ελληνικά Προϊόντα στο Βέλγιο» είναι ο τίτλος της εκστρατείας που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες και έχει στόχο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την υγιεινή διατροφή και ειδικότερα με τη μεσογειακή ελληνική διατροφή με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.


Στο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται, ήδη, σε 10 εκπαιδευτικά ιδρύματα του Βελγίου, συμπεριλαμβανομένου του πανεπιστημίου της Μονς, μαθητές και φοιτητές ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για την παράδοση και τον πολιτισμό της Ελλάδας, και ανακαλύπτουν τη φύση και τις πρώτες ύλες της ελληνικής κουζίνας. Το πρόγραμμα, που σχεδίασε η μη κυβερνητική οργάνωση «Discovering network» υλοποιείται από κοινού με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο.

Όπως ανέφεραν, σε συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές του προγράμματος, Θ. Εκμεκτζόγλου και Μ. Αλεξάκης, στόχος είναι μέσω της εκπαίδευσης να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν παιδιά, γονείς, νέοι και ενήλικες σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ελληνικής διατροφής, να γίνει παρουσίαση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των αρωματικών φυτών, και να καταγραφούν τα προϊόντα που μπορεί κάποιος να βρει στο Βέλγιο μέσω της δράσης «Μικροί εξερευνητές». Επίσης, θα συγκεντρωθούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, θα οργανωθούν δραστηριότητες που θα περιλαμβάνουν μαγειρική, εγκαινιάζοντας έναν διάλογο μεταξύ των γενεών και των διαφορετικών περιοχών καταγωγής των Ελλήνων μαθητών.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε τμήματα Ελληνικής Γλώσσας, σε όλο το Βέλγιο, παρέχοντας σε ένα ευρύ κοινό, ελληνικό και μη, την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ελληνικές γεύσεις και τις ευεργετικές ιδιότητες των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

Εκτός από την ανάγκη για καταπολέμηση της παχυσαρκίας, οι διοργανωτές επεσήμαναν ότι είναι απαραίτητο να αναδειχθεί ο ελληνικός διατροφικός πολιτισμός, η σχέση της ελληνικής διατροφής με την ιστορία, τη γεωγραφία, την οικονομία, την οικογένεια, την τέχνη, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Γι' αυτόν τον σκοπό το «Discovering Network» προτίθεται να προωθήσει το πρόγραμμα σε άλλες χώρες και άλλες ομάδες πληθυσμού.

Όπως υπογραμμίστηκε, το Γραφείο Συντονιστικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει και υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα σε μία προσπάθεια να δώσει στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σύγχρονο περιεχόμενο, προκειμένου ο ελληνικός πολιτισμός να εμπεδώνεται με τρόπο χρήσιμο και αποτελεσματικό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης